Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
2°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Prenova ceste v Mali vodi je zaključena

Novica, ki so jo domačini in drugi uporabniki ceste že težko pričakovali! Konec aprila se je v večjem delu zaključila prenova cestnega odseka državne ceste v Mali vodi, s tem pa je bila odpravljena tudi tamkajšnja popolna zapora ceste. Trenutno se izvajajo le še manjša zaključna dela.

Cestni odsek regionalne ceste R3-641/1369 Ljubljanica–Ljubljana, odsek Briše, je novo podobo pričel pridobivati sredi lanskega leta. Že pred samim pričetkom del je bilo znano, da bodo dela potekala v zahtevnem okolju, ne le s prometnega vidika, temveč tudi z vidika varovanja voda in nepredvidljivega naravnega okolja.

Dela na cestnem odseku so obsegala prenovo makadamske ceste, asfaltiranje, ureditev bankin, odvodnjavanja in cestnih prepustov za pretok meteorne vode iz hribovitega zaledja v vodotok, gradnjo opornih in podpornih konstrukcij, ureditev brežin, urejene pa so bile tudi struge hudournikov in vodotoka Mala voda. Postavljena je bila nova prometna signalizacija, na posameznih delih je bila postavljena varnostna odbojna ograja, zarisane so bile talne označbe in izvedene druge pripadajoče ureditve. Izvajalec del je uredil tudi dostope do gozdnih vlak in kmetijskih zemljišč. Dela je izvajalo podjetje Gorenjska gradbena družba d.d. v sodelovanju s podjetjem SŽ – Železniško gradbeno podjetje Ljubljana d.d. in podjetjem HNG Hidrotehnika, nizke in komunalne gradnje d.o.o.

Ob zaključevanju projekta je župan Franc Setnikar povedal, da gre za izjemno veliko pridobitev za našo občino, saj je omenjeni odsek državne ceste pomembna povezava med našo občino in sosednjimi. Po zaključeni rekonstrukciji ceste pa bo tudi pot šolskega in rednega avtobusa, ki poteka po tej trasi, veliko varnejša in udobnejša.

L.O.

Oglejte si tudi