Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
31°C
18°C
JUTRI
27°C
19°C
6863

Povzetek letnega poročila JP Vodovod-Kanalizacija o skladnosti pitne vode na oskrbovalnem območju v občini Dobrova - Polhov Gradec za leto 2018

JP VODOVOD-KANALIZACIJA je v občini Dobrova - Polhov Gradec  izvajalec gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo na oskrbovalnem območju centralnega vodovodnega sistema, ki se oskrbuje iz vodarne Brest in na katerem ležita naselji Podsmreka in Komanija.
Nobeno drugo živilo ni nadzorovano tako strogo kot prav pitna voda. Nad zdravstveno ustreznostjo in skladnostjo pitne vode bdimo tako JP VODOVOD-KANALIZACIJA v okviru notranjega nadzora kot ministrstvo, pristojno za zdravje, v okviru monitoringa. Ustreznost nadzora preverjajo inšpekcijske službe. Notranji nadzor poteka po načrtu, ki natančno opredeljuje dnevna mesta vzorčenja in vrsto preskušanj na posameznem odvzemnem mestu glede na vrsto tveganja. Preskušanje vzorcev v okviru notranjega nadzora izvaja Služba za nadzor kakovosti pitne in odpadne vode v laboratoriju JP Vodovod-Kanalizacija in zunanji izvajalci. Vsi izvajalci izpolnjujejo splošna merila za delovanje preskusnih laboratorijev, predpisana po standardu SIST EN ISO/IEC 17025 in redno sodelujejo v medlaboratorijskih primerjalnih preskusih.

Skladno s Pravilnikom o pitni vodi (Ur.l. RS 19/04, 35/04, 26/06, 92/06, 25/09, 74/15, 51/17) smo pripravili letno poročilo o skladnosti pitne vode za leto 2018, ki je objavljeno na spletni strani www.vo-ka.si v rubriki Informacije/Kakšno vodo pijemo/Letno poročilo o skladnosti pitne vode. Povzetek poročila je v preglednici, ki prikazuje število odvzetih in neskladnih vzorcev v okviru notranjega nadzora za mikrobiološka in fizikalno-kemijska preskušanja  za oskrbovalno območje Brest. Za vsa morebitna vprašanja smo vam na razpolago na e-naslovu voka@vo-ka.si.

 

JP VODOVOD-KANALIZACIJA, Vodovodna cesta 90, 1000 Ljubljana

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi