Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Poročilo z občnega zbora DU Dobrova

Bil je petek, bilo je valentinovo in bilo je sončno popoldne, ko se je v OŠ Dobrova pričel Občni zbor Društva upokojencev Dobrova. Po uvodnem pozdravu gostitelja, ravnatelja Viljema Kovačiča, je Mia (vnukinja Jelke Ciuha) začela z uvodnim pozdravom in predstavitvijo kratke zgodovine vodenja DU Dobrova. Mikrofon je nato predala osnovnošolcem Lari Gerbič, Luku Šurlanu In Tianu Novaku, ki so recitirali Prešernovo balado Povodni mož. Kratek kulturni program je nadaljeval njihov sošolec Urh Jarc, ki je na harmoniko virtuozno zaigral dve skladbi.

Občni zbor se je nadaljeval s pozdravom predsednika DU Dobrova, g. Antona Groska, ter kratkima pozdravnima govoroma župana Franca Setnikarja in predsednika KS Dobrova, Franca Smrtnika. 

Sledil je delovni del z izborom delovnega predsedstva in delovnih teles. Za delovno predsedstvo so bili imenovani: Milena Malovrh – predsednica, Anica Tomšič, Janez Kušar in Ivanka Žerovnik, za delovna telesa pa: Jelka Ciuha – zapisničarka in za overiteljici zapisnika Zvonka Rupnik in Vera Urbančič. Verifikacijsko komisijo sta sestavljali Alenka Pelc – predsednica in Meta Kozamernik, predsednik nadzornega odbora pa je postal Rajko Komat.

Po pozdravu predsednice Milene Malovrh so odborniki in vodje sekcij prebrali svoja poročila. Ob poročilu o delu DU Dobrova je predsednik A. Grosek podal predlog za imenovanje častnih članov: Viktorja Čeligoja, Anice Tomšič in Antona Tomšiča.

Ob zaključku poročil so imeli besedo gostje sosednjih društev in častni člani, ki so delovanje društva in dejavnosti, predstavljene v poročilih, iskreno pohvalili.

Občni zbor je soglasno potrdil vsa poročila, predloge za častne člane in plan dela za 2020.

Celoten program je bil spremljan s projekcijo na veliko platno. V projekcijo so bile vključene fotografije, ki so jih prispevali vodje posameznih sekcij. 

Sledil je družabni del s pogostitvijo.

 

Zapisala M. Pozvek

Oglejte si tudi