Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Plesalka Maja Železnikar še naprej niza uspehe

O uspehih mlade plesalke Maje Železnikar, ki prihaja iz Podrebra, smo že nekajkrat poročali. A ena najuspešnejših članic Plesnega kluba Bolero z osvajanjem novih odličij vedno znova poskrbi, da so naše oči uprte v njeno smer. Maja v letošnjem letu tekmuje v različnih plesnih disciplinah, s tekmovanj pa se že skoraj praviloma vedno vrača z odličji.

V disciplini show dance člani je s skupino poimenovano Connection letos junija v Nemčiji osvojila naslov svetovnih prvakov, nato pa je skupina zlato odličje osvojila še na junijskem državnem prvenstvu na Dobrovi. To državno prvenstvo je bilo za Majo Železnikar še posebej uspešno, saj je dosegla tudi odlično 2. mesto v disciplini jazz solo članice, v kateri se je preizkusila tudi na evropskem prvenstvu na Poljskem in v konkurenci 43 plesalk iz 23 držav osvojila odlično 4. mesto. Postala je tudi pokalna zmagovalka Slovenije, saj se je med februarjem in majem udeležila treh pokalnih turnirjev in na vseh treh zmagala! Neverjetno pa je enak uspeh dosegla tudi v disciplini modern solo članice in tudi tam osvojila naziv pokalne zmagovalke Slovenije. V disciplini modern solo članice je s plesno točko poimenovano Število Pi na evropskem prvenstvu na Poljskem zasedla 6. mesto, na državnem prvenstvu na Dobrovi pa je izjemna Maja Železnikar v tej disciplini postala državna prvakinja! Kot članica jazz formacije Bella Hadid je osvojila tudi naslov evropskih in državnih prvakov. Tekmuje pa tudi v disciplini modern duo člani, kjer sta s soplesalcem Alexom Isteničem iz Podolnice skorajda nepremagljiva. Po tem ko sta decembra 2022 postala svetovna prvaka, sta letos na evropskem prvenstvu na Poljskem osvojila tudi naslov evropskih prvakov. Zmagala sta tudi na zgoraj omenjenem junijskem državnem prvenstvu in z dvema pokalnima zmagama dosegla še 3. mesto v pokalnem prvenstvu Slovenije.

Za plesu predano Majo Železnikar trenutno skoraj ni plesnega cilja, ki bi bil previsok ali nedosegljiv. Njena zbirka odličij, pokalov in priznanj pa se hitro in neustavljivo polni. Z veseljem bomo njeno uspešno kariero spremljali še naprej.

 

Foto: osebni arhiv Maje Železnikar

 

l.o.

 

 

Oglejte si tudi