Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Med 12. in 16. junijem boste lahko glasovali za projekte

Občina Dobrova - Polhov Gradec letos prvič uvaja participativni proračun. Ta občanom omogoča, da predlagajo izvedbo različnih projektov in tako aktivno sodelujejo pri razvoju svojega lokalnega okolja, prispevajo k dvigu kakovosti bivanja in krepijo skupnost. Letos je Občina Dobrova - Polhov Gradec za projekte, ki bodo v okviru participativnega proračuna izvedeni do konca leta 2023, namenila 40 tisoč evrov. Zbiranje predlogov je potekalo od 3. do 26. maja 2023. Občani so svoj predlog za izvedbo projekta lahko podali preko občinske spletne strani oziroma po pošti ali osebno na sedežu Občine.

Prispele predloge bo pred glasovanjem pregledala komisija

Vse prispele predloge bo sedaj pregledala občinska uprava in nato še komisija, ki bo pregledala, ali so projekti v skladu z navodili ter ali so izvedljivi. Pri tem bodo upoštevali spodnje kriterije:

1.       Projekt prispeva k uresničevanju javnega interesa na območju občine Dobrova - Polhov Gradec.

2.       Projekt je takšne narave, da bo njegova nosilka lahko Občina Dobrova - Polhov Gradec.

3.       Projekt je skladen z razvojnimi usmeritvami občine, ki so opredeljene v veljavnih razvojnih programih in strategijah.

4.       Projekt bo izveden na območju občine.

5.    Projekt ni uvrščen v proračun občine in ne ustreza pogojem za nepovratna finančna sredstva, ki jih predlagatelji lahko pridobijo na razpisih Občine Dobrova - Polhov Gradec.

6.       Projekt ne predlaga izvedbe in financiranja že obstoječe in financirane redne dejavnosti.

7.       Projekt je finančno ovrednoten v višini med 500 evrov in 10 tisoč evrov.

Komisija bo pripravila seznam skladnih in izvedljivih projektov po krajevnih skupnostih. Občani bodo nato glasovali, kateri projekti naj bodo izvedeni.

Glasovanje za projekte bo potekalo med 12. in 16. junijem 2023

Od 12. do 16. junija 2023 bo potekalo glasovanje za projekte. Glasovanje bo potekalo preko občinske spletne strani in osebno na sedežu Občine, kjer bo občanom na voljo glasovnica. Več informacij o podrobnostih glasovanja bo objavljenih v vabilu za glasovanje. Vabljeni, da podate svoj glas in prispevate k razvoju naše občine!

Razglasitev rezultatov na prireditvi ob občinskem prazniku

Po zaključenem glasovanju bo sledila objava rezultatov oziroma izglasovanih projektov, ki jih bo Občina Dobrova - Polhov Gradec letos izvedla. Rezultati bodo prvič znani na prireditvi ob občinskem prazniku, ki bo potekala 23. junija 2023. Objavljeni bodo tudi na občinski spletni strani, in sicer 24. junija 2023.

Participativni proračun se nahaja na občinski spletni strani pod zavihkom Za občane/Participativni proračun. Vabljeni k spremljanju občinske spletne strani.


Občina Dobrova - Polhov Gradec

Povezave

le za časopis

Oglejte si tudi