Logo MojaObčina.si
DANES
1°C
-5°C
JUTRI
3°C
1°C
Oceni objavo

OBVESTILO: POPLAVE IN PLAZOVI V OBČINI DOBROVA - POLHOV GRADEC

Zaradi velike količine padavin so meteorne vode in vodotoki na območju celotne občine zalili več objektov in območij. Sprožili so se tudi zemeljski plazovi. Aktiviran je štab Civilne zaščite in vse gasilske enote ter druge intervencijske službe. 

Štab Civilne zaščite Občine Dobrova - Polhov Gradec ima vzpostavljeno intervencijski številki 01 3601 800, 051/340-146. Na številko prosimo, da kličete zgolj v nujnih primerih, prioritetna so življenjsko ogrožujoča stanja.

Vse udeležence v prometu prosimo za pazljivo vožnjo, saj so zaradi odtekanja vode odprti meteorni jaški. Promet na cestah je otežen.

ZAPRTE CESTE, PREDNOST V PROMETU IMAJO INTERVENCIJSKE SLUŽBE, NA VOLJO NOVE PROTIPOPLAVNE VREČE (objava dopolnjena 4. 8., ob 15:15)

Zaradi proženja plazov in nanosa naplavin je predvsem na območju KS Polhov Gradec in KS Črni Vrh neprevoznih večina cest. Regionalna cesta Dobrova-Polhov Gradec je zaradi povišanega vodostaja Gradaščice še vedno neprevozna. Iz Polhovega Gradca je še možen dostop v Ljubljano po regionalni cesti Polhov Gradec -Ljubljanice (Mala voda)  in dalje preko Horjula do Dobrove. V kolikor je Dobrova poplavljena je obvoz do Ljubljane preko Lesnega Brda. Na Dobrovi je regionalna cesta prosti Ljubljani trenutno prevozna, še vedno pa je neprevozna cesta Dobrova-Stranska vas proti Toškemu čelu. Glede na vremensko napoved, pa je pričakovati ponovni porast in razlivanje Gradaščice.

Vse udeležence v prometu prosimo, da ceste uporabljate le v nujnih primerih in prednost odstopite vsem intervencijskim službam. 

Protipoplavne vreče za zavarovanje objektov lahko prevzamete pri PGD Dobrova in PGD Polhov Gradec. 

 

Spremljajte občinsko spletno stran www.dobrova-polhovgradec.si.


 

Štab CZ Občine Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi