Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Vonj po praznikih

Polhov Gradec, 3. in 4. december – Javni zavod Polhograjska graščina je skupaj z Osnovno šolo Polhov Gradec in lokalnimi društvi tudi letos pripravil Miklavžev sejem ter tako čudovit uvod v praznični mesec december.
Tradicionalni dogodek, Miklavžev sejem, se je letos začel s prižiganjem novoletnih luči v grajskem parku. Paviljon in grajsko obzidje sta zažarela, pisani lampijoni pa so dodali svoj pravljični pridih. Zbrani ob tem dogodku niso skoparili s pohvalami lepe praznične okrasitve Polhograjske graščine. Ker so se temperature že pošteno spustile, je organizator, Javni zavod Polhograjska graščina, poskrbel tudi za toplo okrepčilo in veselo druženje s spremljevalnim programom.

Sobotni in nedeljski dan sta bila, kot smo že več let zapored vajeni, namenjena sejemski dejavnosti. V grajskih prostorih se je odvijal Miklavžev sejem, namenjen vsem generacijam. Za otroke so v dopoldanskem času potekale različne spretnostne in ustvarjalne delavnice, ki so jih izvajali predstavniki Osnovne šole Polhov Gradec, popoldne pa sta na obisk prišli dramska oziroma gledališka skupina, ki sta za otroke, ki so do zadnjega kotička napolnili grajsko sobano, pripravili prijetni predstavi in otrokom na ta način obogatili dan. Oba dneva so na stojnicah vse obiskovalce prijazno nagovarjali razstavljavci in ponudniki od blizu in daleč. Predstavljali so svoje mojstrstvo v različnih obrteh ter ponujali ali vsaj na ogled postavljali svoje izdelke in pridelke. Moška populacija se je težko uprla tistim izdelkom in pridelkom, ki so bili mamljivi za njihov vonj in okus, ženske pa so se dlje časa zadrževale pri stojnicah, kamor jih je zvabilo oko. Dejavni so bili tudi šolarji, ki so s svojimi izdelki napolnili kar nekaj stojnic in tako v razredni proračun prispevali kar nekaj denarja za zaključni izlet. Skratka, pestra ponudba za vsak okus je poskrbela, da skoraj nihče ni ostal brez nakupovalne vrečke. Po napornem obhodu pa se je še kako prilegla malica. Prikupen in prostoru primeren ambient pri grajski lipi je ponujal prav to – toplo in hladno pijačo, kostanj, sladkorno peno, palačinke in še kaj bi se našlo. 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi