Logo MojaObčina.si
JUTRI
33°C
21°C
NED.
35°C
20°C
Oceni objavo

Kazen za smetenje na ekoloških otokih tudi do 5 tisoč evrov

Kljub večkratnim pozivom občanom k odgovornemu ravnanju še vedno opažamo nepravilnosti v zvezi z odlaganjem odpadkov in onesnaževanjem ekootokov. Nasmetenost ekootokov kazi izgled občine, moteča je za domačine, hkrati pa Občini predstavlja tudi finančno breme. Če vaše smeti odložite nepravilno in smetite ekootoke, potem mora odpadke za vami pospraviti Režijski obrat Občine Dobrova - Polhov Gradec! Odgovornost za ravnanje s svojimi odpadki pa najprej nosi vsak posameznik sam! 
Občane ob tem ponovno obveščamo, da so v Odloku o zbiranju komunalnih odpadkov v Občini Dobrova - Polhov Gradec (Ur. list RS., 197/20)opredeljeni frekvenca odvoza odpadkov, zbirno in prevzemno mesto za zabojnike, dostop do prevzemnega mesta, mesto praznjenja zabojnika, prevzem in prevoz komunalnih odpadkov z javnih prireditev in druge pravice oz. obveznosti uporabnikov in izvajalca javne službe. V Odloku so opredeljene tudi globe. Skladno s 25. členom Odloka znaša globa za nepravilno odložene odpadke od 200,00 do 5.000,00 evrov, odvisno od vrste prekrška.

Vključitev v sistem odvoza komunalnih odpadkov je obvezna
Poudarjamo tudi, da je na podlagi Odloka vključitev v sistem odvoza komunalnih odpadkov obvezna za vse občane. Vsi občani, ki še niso vključeni v sistem odvoza komunalnih odpadkov, si morajo odvoz odpadkov sami urediti pri izvajalcu javne službe JP VOKA SNAGA, Vodovodna cesta 90, Ljubljana. V nasprotnem primeru bo zadevo prevzel MIRED, ki je pristojen za izdajo globe, ki znaša od 700,00 do 5.000,00 evrov.

V sodelovanju z JP VOKA Snaga ohranimo našo občino čisto
Skrb za urejeno okolico je skupno delo vseh občanov in podjetja JP VOKA Snaga. Občani imamo ključno vlogo pri nadziranju količine odpadkov in njihovem pravilnem odlaganju, JP VOKA Snaga pa skrbi za zbiranje, odvoz in morebitno predelavo odpadkov. Medobčinski inšpektorat in redarstvo (MIRED) pa skrbi za nadzor nad izvajanjem določb Odloka in ob ugotovljenih kršitvah izda globo. Pozivamo tudi vse občane, da vsako kršitev in onesnaževanje na območju občine nemudoma prijavijo na MIRED in Občino Dobrova - Polhov Gradec (na info@dobrova-polhovgradec.si). 
Prevzemimo odgovornost za odpadke, ki jih ustvarimo, in z njimi ravnajmo odgovorno in skladno z veljavno zakonodajo. Naj bo naša občina lepa, čista in prijazna.

Občina Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi