Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Upokojenci aktivno v novo sezono

Polhov Gradec, 2. februar – Člani Društva upokojencev Polhov Gradec ter številni gostje so se v začetku meseca svečana zbrali na rednem letnem občnem zboru v gostišču Pograjski dom, kjer so pregledali aktivnosti v preteklem letu ter začrtali delo v prihodnje.
Predsednik DU Polhov Gradec Marjan Plestenjak je izrazil zadovoljstvo nad delovanjem društva, saj so lani uresničili vse zastavljene cilje. Pohvalil je vodje komisij za vestno in odgovorno delo ter poverjenike in druge, ki prispevajo k uresničevanju programa društva, posebej je izpostavil delo tajnice društva Cecilije Jarc, ki je v prvem letu delovanja na tej funkciji izkazala svoje sposobnosti. Poročilo komisije za socialno skrbstvo je pripravil predsednik Jože Bizjan, v njem je omenil pomembno delo poverjenikov, ki obiskujejo ostarele člane, ki se jih vselej razveselijo, ter srečanje, ki ga pripravijo za starejše nad 85 let. Helga Kuclar je podala poročilo komisije za šport, rekreacijo in pohodništvo, v katerem je pohvalila delo posameznih sekcij ter zbrane povabila, naj se jim pridružijo na njihovih dejavnostih, saj to ne le da koristi zdravju, temveč pomeni tudi druženje. Nato so nekaj natančnejših dejstev navedli odgovorni za posamezna področja – Janez Novak za področje balinarske sekcije, Milena Pustovrh za telovadbo za upokojence, Herman Rednak pa za pohodniško sekcijo. Komisija za izlete je lani izvedla šest izletov, a po besedah njenega predsednika Lada Nartnika ti niso vedno dobro obiskani. 

Zbrane je pozdravil tudi župan Franc Setnikar, ki je pohvalil izvedbo dejavnosti in pester program ter se jim zahvalil za dobro sodelovanje. Pohvale na račun dobrega sodelovanja so izrekli tudi predstavniki sosednjih upokojenskih društev in predstavniki krovnih stanovskih zvez (Anton Donko, podpresednik Zveze društev upokojencev Slovenije, ter Ana Tominšek, predstavnica Osrednje pokrajinske zveze).
Uradni del je zaključil predsednik društva Marjan Plestenjak z nekaterimi novostmi, ki jih bo društvo v tem letu začelo uvajati, in sicer uradne ure, kjer bodo člani lahko dobili kakršnekoli informacije in odgovore na različna vprašanja; po novem bodo vsa obvestila DU Polhov Gradec izobešena v omarici, ki je nameščena na sprednjem delu kulturnega doma; podana je bila ideja, da upokojenci začnejo obujati različna dela domače obrti ter tako pripomorejo, da ta del kulturne dediščine ne bi zamrl. Dobre novosti so udeleženci občnega zbora pospremili z aplavzom, nato pa se v sproščenem vzdušju lotili okusne pogostitve.

 

Nadja Prosen Verbič, foto: NPV

Oglejte si tudi