Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Bi se naučili kvačkati ali izdelovati iz gline?

Na Dobrovi se preko sekcije ŠUS, ki deluje v okviru KUD Dobrova, tedensko odvijajo krožki kvačkanja ter izdelovanja iz gline.

Po nekaj uspešnih delavnicah, prireditvah, predstavah, praznični ulici in drugih dogodkih, se sekcija ŠUS lahko pohvali še z dvema zanimivima delavnicama, ki v vaš dom lahko prineseta nova znanja in izdelke. Učiteljica kvačkanja, mojstrica Karmen Režek, s svojimi spretnimi rokami na delavnicah uči izdelovanja različnih izdelkov s kvačkanjem. Karmen ne obvlada le osnovnih načinov kvačkanja, ampak sama izdeluje tudi različne obeske, igračke, živali, krila, kape, šale, deke in še in še. Svoje znanje rada deli tudi z drugimi, zato se rada posveti vsakemu posamezniku in mu pomaga z idejami in načini, kako jim bo kvačkanje šlo najbolje od rok. Posveti se tako čistim začetnikom, kot tudi tistim, ki bi svoje znanje radi še bolj nadgradili. Na krožkih se izdeluje različne izdelke, med drugim si lahko naredite svoje elastike, zimske trakove za lase, rokavice, okraske in mnogo drugega.

Če pa vam kvačkanje ni najbolj pri srcu ali pa to že obvladate, imate možnost obiskovanja delavnice izdelovanja iz gline. Delavnice so sestavljene iz sklopa 6 srečanj, kjer vas mentor David Pirnat nauči in vam pomaga, kako se iz gline lahko izdela veliko uporabnih izdelkov. Do sedaj so izdelali že različne posodice, skodelice, reliefe, nakit, okraske, šparovčke, človeške figure, kipce, svečnike in oblikovali lonce za rože. Hkrati David na ločenem krožku ponuja tudi delavnico risanja in slikanja, kjer se prav tako v sklopu šestih delavnic naučite risati in slikati krajino, tihožitje, pa tudi portrete. Če si želite obiskovati katerega od krožkov in popestriti svoje dni in se naučiti novih ročnih spretnosti, je to pravi čas, da se prijavite in udeležite delavnic, kjer se boste zagotovo naučili nekaj novega in koristnega.

 

M.D.

Oglejte si tudi