Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Februar, praznični mesec tudi na Dobrovi

Februar je mesec praznikov, vrstijo se z dneva v dan, tako kulturni kot ljubezenski, vsako leto pa nas obišče tudi pust. Tudi letos se bodo na Dobrovi odvijale različne kulturne dejavnosti, ki jih bo moč obiskati in si popestriti že tako natrpane tedenske urnike.

Že prvi in hkrati najpomembnejši slovenski kulturni praznik pri nas bo Prešernov dan 8. februarja. V ta namen bo 3. februarja ob 19. uri v Kulturni dvorani na Dobrovi potekala prireditev v počastitev največjega slovenskega pesnika, gospoda Franceta Prešerna. Kulturno-umetniško društvo Dobrova bo s pestrim kulturnim programom zopet oživelo pesnikovo življenje in vsem dobro poznano Prešernovo poezijo. Prireditev bodo soustvarjali mladi glasbeniki in plesalci ter različne glasbene skupine.

Letos nas bo pust obiskal že zelo zgodaj. Le nekaj dni po Prešernovem dnevu bo ta plemeniti gospod prevzel vladanje in zopet se bodo maske pojavljale po celotnem območju naše občine. Lansko leto se je na Dobrovi prvič odvijalo Pustovanje, ki je privabilo veliko zanimivih in različnih mask. Živali, risani junaki, filmski zvezdniki, športniki, glasbeniki, poklici in celo cestni znaki, so prispevali k raznolikosti in dejstvu, da imamo tudi v naši občini veliko domišljije in dobrih zamisli. Vse se je pričelo s povorko na čelu z Godbo Dobrova - Polhov Gradec, ki so ji sledile pustne maske vseh starosti in velikosti. Po Dobrovi so s pustno povorko vsi skupaj ljudem delili glasbo in veselje. Nato je sledil program v Športni dvorani na Dobrovi, kjer so bili najmlajši deležni otroške animacije, predstave, raznih ustvarjalnih kotičkov in nato še glasbene skupine. Ker je dogodek ljudem ostal v res lepem spominu, se bo odvijal tudi letos. Že 2. tradicionalno se bodo maske srečale na istem kraju z istim namenom. V nedeljo, 11. februarja, je torej pomemben dan za Pustovanje na Dobrovi! Vse se bo kot lani začelo s povorko, ki jo bo vodila domača godba, nato pa nadaljevalo v Športni dvorani Dobrova. Otroške animacije, glasba, godba, pijača, hrana, delavnice in tudi srečelov – za vse bo poskrbljeno tudi letos, zato si že danes poiščite najboljšo masko, s katero boste sredi februarja ponosno zakorakali v pustni povorki.

Še manj kot teden dni kasneje pa se bo odvijal že tretji večji dogodek tega meseca. Prihaja valentinovo in s tem tudi letni dogodek Godbe Dobrova - Polhov Gradec, Valentinov ples. Godbeniki vsako leto pripravijo obširen program plesnih skladb, saj želijo svojim zvestim poslušalcem in podpornikom dati možnost, da ob godbeni glasbi tudi zaplešejo. Po nekaj ponovitvah Valentinovega plesa v Šentjoštu letos prvič prihaja plesna glasba na Dobrovo v Kulturni dom. Plesalca čaka raznovrsten program, vse od narodno-zabavnih do zabavnih, angleških in popularnih skladb. Ne bo manjkalo niti solo vložkov, pevskih točk ter plesnih skladb, ki jih od svoje rane mladosti poznamo prav vsi. V soboto, 17. februarja, si je torej treba rezervirati čas za ples. Za druženje s svojimi dragimi, prijatelji ali svojo boljšo polovico. Godbeniki sporočajo, da se za hrano in pijačo ni treba     bati, prihajajo pa tudi nove skladbe, godbeni show program, srečelov in posebne pijače večera. Ste za? Februar bo res pester mesec kulturnih dogodkov, zato si hitro označite na koledar, da kakšnega od njih ne zamudite.

 

M. D.

Oglejte si tudi