Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Ali veste, da je potrdilo o namenski rabi ukinjeno, nadomestila pa ga je posodobljena oblika lokacijske informacije?

V stalni rubriki Ali veste? so občanom predstavljene koristne informacije, zanimivosti in spremembe, ki se nanašajo na življenje v občini Dobrova - Polhov Gradec in večinoma odgovarjajo na pogosta vprašanja, ki jih občani naslovijo na Občino.

S 1. junijem 2022 je v veljavo stopil nov Zakon o urejanju prostora, ta pa je prinesel nekatere spremembe. Ena izmed njih je ukinitev potrdila o namenski rabi in prenos njegove funkcije na enotno obliko lokacijske informacije.

Lokacijska informacija je potrdilo iz uradne evidence, ki predstavlja izpis iz prostorskih aktov občine. Vsebuje informacije o parceli, ki so pomemben vir informacij tako za lastnika zemljišča, potencialnega kupca, arhitekta, investitorja, ipd.

Z novo zakonodajo pa sta bili določeni dve obliki lokacijske informacije:

lokacijska informacija z osnovnimi podatki (namenjena predvsem prometu z nepremičninami)

lokacijska informacija z razširjenimi podatki (namenjena predvsem gradnji objektov oziroma izvajanju drugih del na zemljiščih ali objektih)

V kolikor vlagatelj v vlogi posebej zahteva, se lokacijski informaciji priloži tudi kopija grafičnega dela prostorskega akta in prostorsko izvedbene pogoje za gradnjo.

Posodobljena vloga za izdajo lokacijske informacije je dostopna na občinski spletni strani ali v sprejemni pisarni Občine Dobrova - Polhov Gradec.

 

Občina Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi