Logo MojaObčina.si
JUTRI
33°C
21°C
NED.
35°C
20°C
Oceni objavo

Izkoristimo poletje za vrsto družabnih dogodkov in prijetno družbo

Približujemo se poletnemu času, ki je namenjen gasilskim veselicam, različnim družabnim dogodkom, organiziranim s strani posameznih športnih, turističnih in kulturnih društev, Občina pa v sodelovanju z JZ Polhograjska graščina že tradicionalno organizira proslavo ob prazniku Občine Dobrova - Polhov Gradec in dnevu državnosti. Na Občini smo na enem mestu zbrali tudi vsa počitniška varstva za otroke, ki bodo to poletje organizirana pri nas in omogočila staršem varstvo otrok na različnih programih.

Kljub pestremu dogajanju v občini pa smo v maju in juniju pripravili pripravlja nova merila za kategorizacijo cest, prenos lastništva cest in investicijsko vzdrževanje cest, ki so se usklajevala s predsedniki krajevnih skupnosti, člani občinskega sveta in odbora za komunalo in komunalno infrastrukturo ter bodo obravnavana na občinskem svetu. Do sedaj namreč ni bilo urejenih in poenotenih meril, na podlagi katerih bi lahko izdelali dolgoročni načrt za upravljanje s cestami na območju občine.

6. junija je v avli OŠ Polhov Gradec potekala javna razprava v zvezi s prenovo Občinske celostne prometne strategije (OCPS). Na javni razpravi so občani lahko izrazili svoje mnenje, predloge in pričakovanja v zvezi z novo strategijo, ki v ospredje postavlja mobilnost človeka, ne vozil, še posebej pa pešce, kolesarje in uporabnike javnega potniškega prometa.

Občina pripravlja investicijske projekte in pripravlja razpisne dokumentacije za pridobitev virov financiranja s strani EU skladov in resornih ministrstev. Tako smo se prijavili na več javnih razpisov, na katerih bomo kandidirali za finančne vire, ki bodo omogočili izvedbo investicij. Občina je že pridobila nepovratna evropska sredstva za že izvedene projekte, kot so Polhkovo razgledišče in Barjansko kolesarsko omrežje.

V mesecu maju in juniju smo zaključili nekatere infrastrukturne projekte iz naslova sanacije po poplavah, veliko projektov je v teku, zelo zahtevni projekti pa so v postopku javnega naročila izbora izvajalcev del in se bodo pričeli izvajati na terenu v juliju in avgustu, kot so npr. sanacija Potrebuježevega, Jernejčkovega, Škandrovega in Petačevega grabna ter mosta na Hruševem. Izvedba del bo potekala v več fazah zaradi obsega del in finančnih virov.

V naši občini smo letos uspešno pridobili že dve dodatni koncesiji s strani ZZZS, in sicer v mesecu maju koncesijo za zobozdravstvene storitve in v mesecu juniju dodaten tim za fizioterapijo.

V mesecu juniju se bo pričela izvedba del P+R za 52 parkirnih mest na Dobrovi, vložena pa je bila tudi vloga za gradbeno dovoljenje za Zeleno dolino za nove prostore knjižnice, pisarne krajevne skupnosti in družabni prostor.

Vsem krajanom želim lepo poletje in veliko skupnih dogodkov in druženj v prijetni družbi.

Vse tekoče informacije spremljajte na naši občinski spletni strani, kjer se lahko naročite na prejemanje novic in obvestil, in prek Facebooka.


Vaš župan Jure Dolinar

Oglejte si tudi