Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Uredili bodo zunanje površine OŠ Polhov Gradec

V občinskih prostorih sta v torek, 16. oktobra, župan občine Dobrova - Polhov Gradec Franc Setnikar in direktor podjetja Euro Grad Mirsad Letić podpisala 1.045.238 evrov (z DDV) vredno pogodbo za ureditev zunanjih površin OŠ Polhov Gradec.

Izvajalec bo z deli predvidoma začel na začetku novembra, končal pa naj bi jih do sredine junija 2019. Gradnja je zaradi terena, ki se je v preteklosti izkazal kot izjemno zahteven, načrtovana v dveh fazah. V prvi bodo zgradili podporne zidove in pilotne stene. Potem bodo obnovili obstoječe nogometno igrišče, uredili atletsko stezo in parkirišče ter dostopno pot, zgradili košarkarsko igrišče, igrišče za suvanje krogle, igrišče za odbojko na mivki in površino za skok v daljino, ob tem pa bodo postavili še montažne tribune in ograje ob igriščih.
Na mestu gradnje je bil v torek, 23. oktobra, še sestanek, namenjen podrobnejšemu ogledu. Tam so se ključni partnerji dogovorili, kako bodo organizirali gradbišče, da bo čim manj moteče za pouk in čim bolj po meri delavcev. Izvajalec del bo med gradnjo namreč moral posebno pozornost nameniti varnosti, saj gre za šolski okoliš, zato se ob prihodih in odhodih otrok v šolo in iz nje ne bo smel odvijati tovorni promet, gradbišče pa bo moralo biti dobro ograjeno, da bo preprečevalo kakršenkoli vstop obiskovalcem in otrokom. Slednje je župan poudaril tudi ob podpisu pogodbe, in sicer je direktorju izvajalskega podjetja zaželel, da bi gradnja potekala nemoteno in brez nepredvidenih dogodkov, saj bo v bližini gradbišča prisotnih veliko otrok. Ta je ob tem zatrdil, da se bodo v največji možni meri potrudili za zagotavljanje varnosti.

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi