Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Obeležitev občinskega in državnega praznika s podelitvijo priznanj

Polhov Gradec, 24. junij – V parku Polhograjske graščine je potekala slovesna prireditev ob občinskem prazniku občine Dobrova - Polhov Gradec in dnevu državnosti Republike Slovenije, na kateri je župan Franc Setnikar podelil občinska priznanja.
S slovensko in evropsko himno ter dvigom slovenske zastave se je v zelenem objemu grajskega parka začela slovesnost, s katero je občina Dobrova - Polhov Gradec letos obeležila triperesno deteljico praznovanj.

Zbrani množici občanov in občank je ob občinskem in državnem prazniku voščil župan Franc Setnikar. Zaželel jim je, naj bodo veseli in ponosni na to, da so del občine in države, ki sta kljub svoji mladosti naredili že veliko pomembnih odločitev in korakov, skupaj pa bo mogoče doseči še veliko več. Trije občani, ki so s svojim prizadevnim delom posebej prispevali k razvoju različnih področij v občini, so iz rok župana prejeli posebno čestitko in priznanje. Priznanje občine za izkazano prizadevnost na področju javnega in društvenega življenja v občini sta prejela Franci Ciuha in Franci Železnik, Tatjana Trontelj pa je bila dobitnica bronastega grba občine, in sicer za pomembne dosežke na področju ohranjanja čipkarstva in aktivnega splošnega kulturnega delovanja ter spodbudo za nadaljnje delo. Poseben pečat prazniku je dodala čudovita zgodba o prijateljstvu, ki so jo v obliki muzikala zaigrali in odpeli domači kulturni umetniki. Prav tako so se, poleg voditeljev Milene Novak in Pavla Ravnohriba, pod soustvarjalce letošnje občinske prireditve podpisali še člani godbe Dobrova - Polhov Gradec, KUD Gregor Rihar, JZ Polhograjska graščina in številni drugi pomembni kamenčki v mozaiku tega čudovitega poletnega večera.

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv


Tatjana Trontelj, bronasti grb občine – Je ena od ustanoviteljic in gonilnih sil v Klekljarskem društvu Polhov Gradec, ki letos praznuje 20-letnico. Na njen predlog in z njeno pomočjo je društvo v Polhograjski graščini organiziralo 17 čipkarskih razstav, številne klekljarske delavnice ter druge odmevne projekte, ki prispevajo k ohranjanju čipkarstva, razvoju društva in njegovih zgodovinskih dokumentov, s tem pa prispevajo k širši domoznanski podobi kraja. Aktivna je tudi na državni ravni, in sicer kot soavtorica knjižne in spletne izdaje prvega slovenskega klekljarskega slovarja, pa tudi na svetovnem področju čipkarstva, saj je bila letos ena od članic organizacijskega odbora za pripravo svetovnega kongresa OIDFA, ki bo tudi po njeni zaslugi poleg drugih slovenskih krajev obiskal Polhov Gradec.

 

Franci Ciuha, priznanje občine – Že več kot petdeset let se kulturno udejstvuje na različnih področjih. Preizkusil se je kot igralec in pevec v dramskih igrah Kulturnega umetniškega društva Dobrova. Kot samouk na orglah je veliko ur prebil v družbi nekdanjih dobrovskih organistov, po njihovi smrti pa je prevzel vajeti cerkvenega organista in vodenje pevcev v dobrovski farni cerkvi, kar opravlja še dandanes. Ob odsotnosti pevovodij pa s svojim znanjem priskoči na pomoč tudi zborom KUD Dolomiti Dobrova. 

Franci Železnik, priznanje občine - Je aktivni član Društva upokojencev Dobrova, kjer že deset let vodi tradicionalne mesečne pohode društva. Z njim in po njegovih zamislih so pohodniki prehodili že velik del Slovenije ter obiskali kar nekaj vrhov in krajev preko državne meje. Sodeluje ob raznih prireditvah in dogodkih, ki jih organizira društvo, in je tako s svojo nesebičnostjo in skromnostjo vzor ostalim članom društva. 





Oglejte si tudi