Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Člani A PGD Šentjošt pritekmovali motorno brizgalno

Na mednarodnem gasilskem tekmovanju v Velenju so v svoji kategoriji zmagali člani A PGD Šentjošt in osvojili glavno nagrado – prenosno črpalko ziegler!

Od 3. do 5. oktobra so v Velenju potekali 5. dnevi zaščite in reševanja. V okviru dogodka se je v soboto na mestnem stadionu v Velenju odvijalo mednarodno gasilsko tekmovanje, ki sta se ga udeležili tudi članski A-ekipi iz PGD Šentjošt. Na tekmovanju je nastopilo 46 enot, med njimi tudi tri tuje. Ekipe so se pomerile v suhi vaji trodelnega napada in štafeti z ovirami.

Na tekmovanju so se še posebno izkazali člani A1. Po ponesrečenem nastopu na gasilski olimpijadi julija v Franciji se jim je tokrat sreča vendarle toliko nasmehnila, da so lahko končno pokazali svoje znanje. Časa vaje (30,77 s) in štafete (52,35 s) sta bila dovolj za prestižno zmago in glavno nagrado – novo prenosno motorno črpalko znamke Ziegler.

V konkurenci članov A so se na drugo mesto uvrstili člani iz sosednjega društva, PGD Žažar, tekmovanja pa so se udeležili tudi mlajši člani PGD Šentjošt – člani A2, ki so ob ne povsem tekoči vaji prejeli nekaj kazenskih točk, kar jim je onemogočilo višjo uvrstitev.

Na zaključni prireditvi, ki je potekala na Titovem trgu v centru Velenja, so člani po zaslugi najhitreje izvedene vaje ob gasilski koračnici in aplavzu sotekmovalcev spustili zastavo ter visoko dvignili svojo nagrado. Povsem zasluženo, saj so bili člani zaradi gasilske olimpijade v pogonu več kot 10 mesecev in v tem času opravili več kot 90 vaj, se udeležili 16 tekmovanj in z vsemi treningi skupaj opravili 1.500 ur, seveda prostovoljnih. Za člane A je zato ta uspeh pravi obliž na "olimpijske rane".

Obe ekipi članov A pa sta v zadnjem obdobju veliko prispevali k uspehu društva – od večje prepoznavnosti društva in kraja do večjega navdušenja mladih za gasilce, pa ne nazadnje do nagrad na tekmovanjih. Nova črpalka je le še češnja na vrhu torte ... in seveda velika pridobitev za društvo po operativni strani. Zato hvala članom za trud in vztrajnost na vajah in tekmovanjih ter čestitke ob uspehu tudi s strani društva. Prepričani smo, da bo to odlična motivacija za naslednje leto.

Klemen Droftina, foto: arhiv društva 

Oglejte si tudi