Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Tradicionalni novoletni sejem na OŠ Dobrova

V petek, 13. decembra 2013, smo pripravili tradicionalni novoletni sejem, katerega izkupiček vsako leto namenimo nakupu pripomočkov, ki pripomorejo k lepši likovni podobi šole.
Priprave na novoletni sejem na naši šoli se vsako leto začnejo že približno dva meseca prej. Vodja projekta, ga. Maja Fonda Cirman, v sodelovanju z drugimi učitelji izbere materiale, iz katerih se bodo izdelovali različni izdelki, in povabi učence, da vsak dan po pouku pomagajo pri njihovi izdelavi. Še posebno ustvarjalni so učenci v oddelkih podaljšanega bivanja. Vendar pa učenci ne izdelujejo vsak svojega izdelka, temveč gre za manufakturno izdelavo, kjer zaradi čim večje in hitrejše produkcije vsak prispeva k eni fazi nastajanja končnega izdelka. Letos so učenci pletli kape, broške, izdelovali novoletne okraske, voščilnice, ikebane, stojala za nakit, ptičje hišice, glinene podstavke in še marsikaj drugega.
V petek, 13. decembra, smo se tako v avli šole zbrali učenci, starši in drugi sorodniki ter učitelji. Začelo se je s slovesnim odprtjem novoletnega sejma, ki so ga pospremile zanimive pevske in plesne točke. Nato so bili vsi gostje povabljeni k ogledu res pisane ponudbe najrazličnejših uporabnih in dekorativnih izdelkov, ki so nastali pod spretnimi prsti naših učencev. Marsikdo je našel kaj zase oz. za svoje bližnje, in tako so učenci na svojih stojnicah prodali večino izdelkov. Sejemsko dogajanje so popestrile raznovrstne dejavnosti, ki so se odvijale na različnih lokacijah po šoli, npr. lutkovna igrica, limbo ples, angleški skeči, nastopi v francoščini ... Obiskovalci so se lahko tudi posladkali s slastnimi palačinkami in piškoti ter se pogreli ob kakavu, kavi ali čaju.

V sklopu novoletnega sejma in še nekaj dni po njem pa je na naši šoli in v enoti vrtca Brezje potekala tudi dobrodelna akcija Anina zvezdica. S pomočjo staršev in otrok smo zbrali 335 kg hrane. Zbrali smo raznovrstno, zdravo hrano in kar nekaj kakovostnih domačih izdelkov. Kar pa je za mesec obdarovanja najvažnejše – zbrali smo veliko sladkarij in tako razveselili najmlajše ter polepšali praznike marsikateri slovenski družini. Veseli nas, da je bil sejem dobro obiskan, ter se zahvaljujemo vsem, ki ste se v prazničnem decembru družili z nami in prispevali k uspešnosti dobrodelne akcije.

Živa Mrzlikar 

Oglejte si tudi