Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

42 novih operativnih gasilcev

Po letu in pol se je s praktičnim izpitom končal tečaj za operativnega gasilca, ki ga je organizirala Gasilska zveza Dolomiti. Tečajniki so v oktobru 2019 pričeli z obiskovanjem 149 urnega tečaja in v zimskih mesecih osvojili teoretično znanje in nekaj ur praktičnega dela, nato pa je bil tečaj zaradi pandemije prekinjen. Proti koncu poletja 2020 se je ob ugodnejši epidemiološki sliki vendarle lahko nadaljeval praktični del tečaja. Vnovična razglasitev pandemije je preprečila, da bi tečajniki osvojeno znanje pred izpitno komisijo Gasilske zveze Slovenije prikazali v oktobru 2020. Začasna sprostitev ukrepov pa je omogočila, da se je tečaj zaključi v marcu 2021 s teoretičnim in praktičnim izpitom.

42 tečajnikov je uspešno opravil vse obvesti ter suvereno tudi teoretični in praktični izpit pred izpitno komisijo Gasilske zveze Slovenije ter tako pridobilo znanja gasilske taktike, tehničnega reševanja, zaščite teles in dihal, uporabe radijskih postaj, vozil in opreme, požara in nevarnih snovi, gradbeništva in preskrbe z gasilno vodo, elektrotehnike in varnosti ter razvrščanja. Sedaj je pred vsemi dolga gasilska kariera, mnogi med njimi se bodo v prihodnosti udeležili še nadaljnjih izobraževanj, usposabljanj in specializacij. Gasilska društva so tako pridobila pomemben kader, ki bo pripravljen posredovati ob nesrečah. Vsem čestitamo.

Priložene slike so iz celotnega tečaja, torej od oktobra 2019 dalje, več pa jih je moč najti tudi na spletni strani Gasilske zveze Dolomiti.


Gasilska zveza Dolomiti, Klemen Zibelnik

Oglejte si tudi