Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Novost: knjiga "Finančni viri slovenskih občin"

Izšla je knjiga Finančni viri Slovenskih občin, izpod peresa naše podžupanje dr. Irene Bačlije Brajnik in kočevskega župana dr. Vladimirja Prebiliča. Knjigo je financiralo Ministrstvo za javno upravo, in je prva obsežna in temeljita analiza finančnih virov občin v Sloveniji. Analiza je lahko v pomoč občinam, da znajo prepoznati kateri finančni viri so jim na voljo (mnoge občine namreč nekaterih virov sploh ne koristijo) in primerjalno ovrednotiti kako uspešne so pri pobiranju teh virov. Občina si mora namreč zadati jasno fiskalno strategijo, na podlagi katere lahko oblikuje in izvaja javne politike.

Obsežna analiza, katere avtorica je naša podžupanja, nam bo torej v vodilo in pomoč pri optimizaciji finančnih virov tudi v naši občini. Cilj je, da razpršimo vire financiranja, za manjšo odvisnost od spreminjanja enega samega vira, ter zagotovimo stabilnost na prihodkovni strani. Le to nam bo omogočilo razvoj občine kakršno si želimo.

Knjiga je javno dostopna tudi v elektronski obliki na https://www.fdv.uni-lj.si/zalozba/knjige/finan%C4%8Dni-viri-slovenskih-ob%C4%8Din oziroma preko Založbe Fakultete za družbene vede.

Vabljeni k branju.



Jure Dolinar, župan

Oglejte si tudi