Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
14°C
PON.
26°C
11°C
Oceni objavo

Nastopali smo

Učenci in učitelji podružnične šole Črni Vrh smo marec in del aprila preživljali pri pripravah na nastop na gledališkem odru. Tako kot vsako leto smo pripravili prireditev ob materinskem dnevu, ki je bila v nedeljo, 24. marca, v Domu krajanov Črni Vrh. Pred polno dvorano smo se mamam in krajanom predstavili z dramatizacijo zgodbe Spominčica. Za nas jo je po zgodbi Janeza Bitenca priredila mentorica pevskega zbora gospa Nina Dolinar. Na oder so pogumno zakorakali tudi otroci vrtca in s pesmijo in plesom razveselili vse obiskovalce. Ob tej priložnosti so zapeli še svojo vrtčevsko himno. Prireditev so s svojim nastopom zaključili pevci Kulturnega društva Črni Vrh.
V drugem tednu aprila je na treh lokacijah po Sloveniji potekalo 11. gledališko srečanje podružničnih šol Slovenije Majhno je lepo. Učenci 29 podružničnih šol so se s svojimi dramskimi uprizoritvami predstavili v Trbovljah, v Ribnem pri Bledu in na Vrhu Svetih Treh Kraljev pri Rovtah. Na vseh treh lokacijah je srečanje potekalo istočasno, in sicer 10. in 11. aprila. Nam najbližja podružnična šola je Vrh Svetih Treh Kraljev in zato smo nastopali tam. Poleg naše predstave Spominčica smo si ogledali še predstave štirih drugih podružnic. Učenci so bili navdušeni nad nastopi svojih vrstnikov. Vse predstave so bile zelo kakovostne, scena in kostumi vseh so bili izvirni in domiselni. Ob ogledu predstav vrstnikov se učenci lahko veliko naučijo, istočasno pa dobijo potrditev in priznanje za svoje delo.

Gledališko srečanje podružnic je vsako leto tudi napovednik dvodnevnega strokovnega srečanja učiteljev podružničnih šol Slovenije, ki je letos potekalo 12. in 13. aprila v podružnični šoli Sovodenj, ki spada k matični šoli Gorenja vas. Tema letošnjega srečanja je bila Meje nas povezujejo. Ni naključje, da so si učiteljice gostiteljice izbrale tak naslov, saj je prav čez njihove kraje med leti 1920 in 1945 potekala rapalska meja. Ta meja je močno krojila življenje tamkajšnjih ljudi v tistih časih. Dogajanje je bilo izredno zanimivo in strokovno podkovano. Učenci so s svojimi učiteljicami pripravili bogat kulturni program, ki je bil delno posvečen tudi 80. obletnici šolske stavbe.

 

Simona Planinc

Oglejte si tudi