Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

»Nadaljeval bom začrtano delo!«

Medtem ko so v nekaterih občinah dobili nove župane šele konec oktobra, je stari novi župan Občine Dobrova - Polhov Gradec Franc Setnikar le nadaljeval svoje delo in pošteno zavihal rokave že nekaj dni po vnovični izvolitvi, razlog za takšno naglico pa je bilo neurje, ki je tudi tokrat konkretno prizadelo celotno območje Občine Dobrova - Polhov Gradec. Delo občinske uprave se je tako hitro nadaljevalo, težav s primopredajo ni bilo, prav tako jih ne gre pričakovati pri delovanju novega občinskega sveta Občine Dobrova - Polhov Gradec, ki se je sestal v začetku novembra. Po uradnem nastopu novega mandata smo županu Francu Setnikarju zastavili nekaj vprašanj o volitvah, preteklem delu in prihodnjih načrtih.

Volivci so vam zelo prepričljivo namenili še en mandat. Ste pričakovali takšno podporo in čemu jo pripisujete?

Res je. Rezultat je bil zelo dober. Bil sem ga vesel, saj je to tudi ena od potrditev, da smo v preteklih štirih letih delali dobro, da smo na pravi način sodelovali z občani, poslušali njihove pobude in pripombe. To je po mojem mnenju tudi eden od ključnih razlogov, da so me volivci v takšni meri znova podprli, za kar se jim iskreno zahvaljujem.

 

Predvolilno obdobje je bilo tudi sicer dokaj mirno, korektno in brez posebnosti, kar je bilo slišati tudi v poročilu mandatno-volilne komisije, ki ni prejela nobenih pritožb. Kako pa ste predvolilni čas doživljali vi?

Glede na to, da sem skozi isto stvar šel že pred štirimi leti, se mi je tokrat zdelo izjemno dobro sodelovanje vseh udeleženih, vzdušje je bilo sproščeno. Zato se ob tej priložnosti vsem, ki so mi pomagali voditi celotno kampanjo, lepo zahvaljujem, tudi protikandidatu, s katerim sva imela zdrav odnos, brez kakršnihkoli podtikanj ali česa podobnega. Lahko rečem, da mi je bilo v zadovoljstvo, saj je kampanja potekala na visoki ravni.

 

Bi kako stvar iz prejšnjega mandata, če bi vam dali možnost, spremenili oz. naredili drugače?

Dejstvo je, da se ljudje vsak dan učimo. Jasno je, da se bodo kakšne stvari še spreminjale, kakšnih generalnih sprememb pa ne pričakujem. Delo v prejšnjem mandatu in načrtovani projekti so bili morda nekoliko optimistično zastavljeni, kar mi včasih kdo očita. Vendar tudi kazalniki in seveda izkušnje kažejo na to, da je pogosto dobro imeti nekatere projekte že vnaprej pripravljene oziroma na rezervi, kajti na ta način se marsikdaj lahko pridobijo sredstva na raznih razpisih, ki jih objavijo praktično čez noč. Tudi na videz zelo preprosti projekti so pogosto zelo zapleteni in problematični ter v končni fazi dolgotrajni, posebno če gre za pridobivanje soglasij. Zato pri mojem delu posebnih sprememb ni pričakovati. Delo in način, ki ga imam, bom nadaljeval, predvsem v smislu sodelovanja z vsemi v občini, upoštevanja njihovih potreb in želja. Medsebojna komunikacija ter usklajevanje med občani, občino in državo je po mojem mnenju prava pot za uspešno uresničevanje projektov.

 

Na kaj iz preteklega mandata pa ste najbolj ponosni?

Težko bi izpostavil katerega od projektov, lahko pa rečem, da sem najbolj ponosen na zadovoljstvo občanov, na njihovo zaupanje in zdrav način komunikacije, ki poteka med nami, kajti to v našo občino vnaša pozitivno vzdušje.

 

Zmagovalec letošnjih volitev pa niste le vi, ampak tudi vaša lista Za napredek, ki je osvojila kar polovico vseh svetniških mest. Sicer v preteklem mandatu niste imeli težav z delom občinskega sveta, večina sklepov se je namreč sprejela soglasno, tokrat je garnitura nekoliko zamenjana. Kaj pričakujete?

Izjemno sem vesel tudi uspeha liste. Namreč moje vodilo je biti župan za celotno občino, zato je bila tudi naša lista sestavljena iz predstavnikov iz vseh krajev občine, in tako smo »pokrili« celotno občino. Od občinskega sveta pa pričakujem, da bo deloval tako kot v prejšnjem mandatu. Poskušal bom delovati in usmerjati tako, da bomo tudi v tem občinskem svetu našli dovolj razumevanja ter da bomo vsi sledili enemu cilju – delati za občane, za boljši razvoj in boljšo kakovost življenja.

 

Pred vami so torej nova štiri leta vodenja Občine Dobrova - Polhov Gradec. Kakšne so oz. bodo vaše prioritete v tem mandatnem obdobju?

Sledil bom razvojnemu programu, ki smo ga sprejeli v prejšnjem mandatu. Glede na to, da sem ga sam kot župan sooblikoval in podpiral, to ostaja moja želja in vizija. Kaj pa so tisti prvi projekti ... To so projekti, za katere so že podpisane pogodbe, in sicer dostop do osnovne šole na Dobrovi, gradnja vseh treh mrliških vežic, gradnja mostu v Zalogu za smer Črni Vrh. Je pa res, da so se zdaj dela nekoliko zamaknila, kajti vsa nedavna neurja so odnesla tudi ogromno sredstev. Zato velja poudariti, da se projekti nikakor ne bodo ustavili, le dinamika del se bo zamaknila v naslednje leto. Kar pa si pri vsem tem najbolj želim, je, da na Dobrovi končno dobimo novo središče, s trgovino, z novimi ustreznimi zdravstvenimi in zobozdravstvenimi prostori, lekarno, pošto, banko, knjižnico in kulturno dvorano. Ti projekti napredujejo, je pa potrebno zavedanje vseh vpletenih, da to Dobrova in njeni prebivalci nujno potrebujejo. Upam tudi, da svetovna finančna kriza počasi zamira in da se bo našel kak investitor, ki bo pripravljen imeti trgovino. Enako velja za Polhov Gradec, kjer so stvari že pripravljene in čakajo na investitorja, da projekt začne uresničevati. Mnogo projektov je torej že pripravljenih in tudi potekajo, vendar čas zahteva svoje, na žalost pogosto tudi denar.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi