Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Na seji sprejeli proračun za leto 2023 in imenovali člane novih odborov

V sredo, 29. marca 2023, je potekala 4. redna seja občinskega sveta, na kateri so člani sveta obravnavali deset točk dnevnega reda in sprejeli naslednje sklepe.

·         Potrditev zapisnika 3. redne seje občinskega sveta.

·         Zaključni račun proračuna občine za leto 2022.

Potrjen je bil zaključni račun za leto 2022, v katerem je bilo prihodkov skupaj za 8,31 milijona evrov, odhodkov pa za 11,36 milijona evrov. Župan Jure Dolinar je pri tem poudaril, da se bo zavzemal za zmanjšanje dolga občine, ki se je v letu 2022 zadolžila za 3,27 milijona evrov, in večjo uravnoteženost med prihodki in odhodki proračuna.

·         Odlok o proračunu občine za leto 2023.

Člani sveta so obravnavali in sprejeli proračun občine za letošnje leto. Predlog proračuna so predhodno obravnavala tudi delovna telesa občinskega sveta in vsi sveti krajevnih skupnosti, ki na predlog proračuna niso podali pripomb. Na seji je bil potrjen tudi amandma župana k proračunu, ki predvideva povečanje lastnih prihodkov občine na podlagi sredstev od nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, cene storitev oskrbe s pitno vodo in komunalnega prispevka.

·         Sklep za imenovanje v članstvo delovnih teles občinskega sveta.

Dosedanji Odbor za komunalo in urbanizem je bil preoblikovan v Odbor za strateške projekte in urbanizem in Odbor za komunalo in komunalno infrastrukturo. Kot člani Odbora za strateške projekte in urbanizem so bili imenovani Mihael Oven, Tončka Dolenc, Marjeta Stanovnik, Blaž Juren, Viktor Prosen in Matej Pristavec. Kot člani Odbora za komunalo in komunalno infrastrukturo pa so bili imenovani Niko Kršinar, Franc Rejec, Vida Bonča Dolinar, Bojan Demšar, Pavel Malovrh, Dejan Ferfolja, Alojzij Stanovnik in Marjan Pograjc. Prav tako je bil kot član Odbora za gospodarske dejavnosti razrešen Dejan Ferfolja, ki ga bo nadomestila Ljuba Gosenca.

·         Sklep za imenovanje predstavnika občine v Razvojni svet LUR.

Za članico Razvojnega sveta Ljubljanske razvojne regije za mandatno obdobje 2021–2027 je bila imenovana podžupanja dr. Irena Bačlija Brajnik.  

·         Soglasje k sklepu o določitvi delovne uspešnosti ravnateljic obeh osnovnih šol.

Občina je kot ustanoviteljica obeh javnih zavodov podala soglasje k sklepu o določitvi delovne uspešnosti ravnateljice OŠ Dobrova Sonje Bregar Mazzini in ravnateljice OŠ Polhov Gradec Ilinke Kucler za leto 2022, ki sta ga predložila sveta obeh šol.

·         Soglasje o ukinitvi statusa grajenega javnega dobra.

Člani sveta so potrdili prenehanje statusa grajenega javnega dobra lokalnega pomena na parcelnih številkah 1430/2 in 3048/19 v k.o. Dobrova; parcelnih številkah 2138/16, 2142/3, 2138/19 in 2159/6 v k.o. Šujica; in parcelnih številkah 2484/2, 2494/5 in 2494/8 v k.o. Babna Gora. Gre za urejanje namena rabe nepremičnin z dejanskim stanjem.

·         Odlok o spremembah in dopolnitvah Občinskega prostorskega načrta.

Sprejeta je bila nujna uskladitev besedilnega dela OPN s spisno dokumentacijo iz preteklega postopka spremembe OPN za območje EUP GA-06 v Gabrju.

·         Poročilo župana o delu in izvrševanju sklepov občinskega sveta.

·         Vprašanja in pobude članov občinskega sveta.

Člane sveta je zanimalo, kdaj se bo nadaljevala prenova ceste Šujica–Stranska vas, na kar je župan odgovoril, da v začetku aprila, saj se bodo tako lahko med seboj uskladile posamezne zapore cest na območju Dobrove. Vprašali so glede nalog in zadolžitev izvajalca rednega vzdrževanja cest. Člani sveta pa so med drugim podali tudi pobudo za izvedbo manjših posameznih projektov po zgledu drugih občin (npr. ureditev ekootokov in otroških igrišč).

Gradivo in zapisniki sej občinskega sveta so dostopni na spletni strani www.dobrova-polhovgradec.si.

 

l. o.

Oglejte si tudi