Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Glasujte za nas!

Turistična zveza Slovenije vsako leto objavi natečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna, v katerem strokovna komisija ocenjuje, kako urejena so slovenska mesta in kraji. »Rdeča nit letošnjega natečaja je slogan Kjer je zdravje doma, s čimer želimo poleg slovenskih lepot in gostoljubnosti poudariti tudi dejstvo, da je Slovenija država, v kateri velik pomen  posvečamo zdravemu načinu življenja in spoštovanju načel trajnostne interakcije z naravo,« so izpostavili pri Turistični zvezi Slovenije.

Od 15. julija do vključno 9. septembra 2022 poteka spletno glasovanje, na katerem lahko svoj glas oddate enkrat na dan, in sicer v vsaki posamezni kategoriji:  

-          NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše večje mesto,

-          NAJ  lepše – NAJ gostoljubnejše srednje mesto,

-          NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše manjše mesto,

-          NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši zdraviliški kraj,

-          NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši turistični kraj,

-          NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši izletniški kraj,

-          NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše mestno/trško/vaško jedro,

-          NAJ tematska pot,

-          NAJ kamp,

-          NAJ glamping,

-          NAJ mladinsko prenočišče in

-          NAJ izletniška točka.

Lani se je Polhov doživljajski park uvrstil na 3. mesto med najboljšimi tematskimi potmi v Sloveniji, letos pa se Blagajeva dežela za najboljša mesta poteguje tako v kategoriji NAJ tematska pot s Polhovim doživljajskim parkom, kot tudi v kategoriji NAJ izletniška točka, kjer lahko glasujete za Polhograjsko graščino.

Rezultati glasovanj bodo znani novembra – slovesna podelitev priznanj pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja bo potekala v okviru Dnevov slovenskega turizma med 15. in 17. novembrom 2022 v Laškem.

Glasovanje poteka preko spletne povezave: https://turisticna-zveza.si/spletno-glasovanje/moja-dezela-lepa-in-gostoljubna-spletno-glasovanje-2022/13

Vabljeni h glasovanju!


Občina Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi