Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Matjaž Hribljan prečkal tudi občino na svoji dobrodelni poti

Kolesar Matjaž Hribljan se je 19. julija 2022 podal na 13-dnevno pot po 212 slovenskih občinah, na kateri je prekolesaril skoraj 2600 km. Z njo je želel skupaj z Društvom distrofikov Slovenije in Kolesarskim klubom Jan Sport z Vrhnike opozoriti na bolezen amiotrofična lateralna skleroza (ALS) – nevrodegenerativno bolezen, ki povzroča slabenje mišic po celem telesu, zaradi česar oboleli postajajo vedno bolj odvisni od pomoči drugega človeka. Bolniki postopoma izgubijo tudi sposobnost govora, požiranja in dihanja. Obolenje ALS zaenkrat še ni ozdravljivo.

Matjaž Hribljan, ki prihaja iz Ivanjega sela pri Uncu in redno ter uspešno sodeluje na vzdržljivostih kolesarskih dirkah, je v okviru dobrodelnega kolesarskega projekta ''212 občin'' tako ozaveščal o ALS, potekalo pa je tudi zbiranje sredstev za vse obolele, ki bodo namenjena sofinanciranju fizične pomoči na domu in nakupu opreme za obolele, ki jih je v Sloveniji približno 160.

Svoj kolesarski podvig je Matjaž Hribljan predvajal tudi v živo preko spletne platforme Twitch, na njegovi poti pa so ga pospremili tudi drugi kolesarji. 9. dan kolesarjenja, 27. julija 2022, je prečkal tudi deževno občino Dobrova - Polhov Gradec, ob tem pa se je srečal z županom Francem Setnikarjem, ki je Matjažu Hribljanu zaželel srečno in varno pot do zadnje slovenske občine ter podprl dobrodelno noto njegovega kolesarskega podviga.


l.o.

Oglejte si tudi