Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Oskrba s pitno vodo v Občini Dobrova - Polhov Gradec v letu 2012

Režijski obrat Občine Dobrova - Polhov Gradec kot izvajalec obvezne gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo svoje občane obvešča o kakovosti pitne vode na javnih vodovodnih omrežjih občine.

V letu 2012 je notranji nadzor in spremljanje stanja pri oskrbi s pitno vodo glede zdravstvene ustreznosti in skladnosti pitne vode na javnih vodovodnih sistemih Občine Dobrova - Polhov Gradec opravljal Zavod za zdravstveno varstvo Ljubljana, Zaloška cesta 29, Ljubljana. Spremljanje stanja oskrbe s pitno vodo v Občini Dobrova - Polhov Gradec je ZZV Ljubljana izvajal v okviru Pogodbe o izvajanju storitve nadzora pitne vode št. 120-004-602-2/09 in aneksa k pogodbi št. 3 -120-004-602-23/11 ter Plana vzorčenja pitne vode v Občini Dobrova - Polhov Gradec za leto 2012. Zdravstvena ustreznost in skladnost pitne vode se nadzorujeta tudi v okviru monitoringa pitne vode in nadzora inšpekcijskih služb.

Poročilo o pitni vodi za leto 2012 je pripravljeno skladno z navodilom Inštituta za varovanje zdravja RS. Notranji nadzor se je izvajal v skladu s predpisi, ki urejajo zdravstveno ustreznost živil. Strokovna podlaga za izvajanje notranjega nadzora je Pravilnik o pitni vodi (Ur. l. RS št. 19/04, 35/04, 26704, 92/06 in 25/09). Zdravstvena ustreznost in skladnost pitne vode se je v okviru notranjega nadzora ocenjevala na podlagi rezultatov opravljenih mikrobioloških in fizikalno-kemijskih preizkušanj in terenskih meritev ter sanitarno-tehničnega in higienskega stanja vodooskrbnih objektov, naprav, delovanja naprav oziroma postopkov priprave pitne vode pred njeno distribucijo v  vodovodna omrežja posameznih vodovodnih sistemov.

Celoten dokument Poročila o pitni vodi za leto 2012 je objavljen na spletni strani www.dobrova-polhovgradec.si v rubriki Oskrba s pitno vodo – obveščanje občanov, prav tako pa je poročilo dostopno na vseh krajevnih skupnostih in na sedežu občine.

V primeru kakršnekoli neustreznosti pitne vode upravljavec javnega sistema za oskrbo s pitno vodo izvede ustrezne ukrepe in obvesti uporabnike.
O vseh večjih investicijskih in vzdrževalnih delih na javnih vodovodnih omrežjih ter motnjah pri dobavi pitne vode bodo uporabniki obveščeni na spletni strani www.dobrova-polhovgradec.si, na oglasni deski krajevne skupnosti in občine ter z letaki.

 

Režijski obrat Občine Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi