Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
25°C
12°C
JUTRI
23°C
15°C

Župan ob koncu leta voščil starejšim

Občina Dobrova - Polhov Gradec se je ob zaključku leta spomnila tudi starejših ter zanje 9. decembra v športni dvorani na Dobrovi pripravila kulturno prireditev ter jih prijazno pogostila.

Zbrano generacijo starejših občanov je nagovoril gostitelj, župan Franc Setnikar. Dejal je, da je december mesec srečevanj in kulturnih dogodkov, kultura pa je še mnogo več, tudi način sobivanja. Tako je vsem zbranim zaželel lepih odnosov ter veselja v prazničnih dneh. 

Kulturni program, ki ga je povezovala Lucija Rus, so sooblikovali domačini. Najprej so nekaj razigranosti v dvorano prinesli Polhki iz vrtca Polhov Gradec, ki so lepo zapeli in pomahali svojim dedkom in babicam pod odrom. V spomin na 200-letnico smrti jezikoslovca, pesnika, prevajalca, časnikarja in duhovnika Valentina Vodnika, ki smo se je spominjali v letu 2019, pa je Dramska skupina Neptun uprizorila insert iz življenja njegovega velikega prijatelja Žige Zoisa. Družina se je ob mazanju štrudla in večernem pogovoru preko ugank in prebiranja slovenskega strokovnega izrazja, ki ga je Vodnik zapisal v Kuharske bukve in pratiko ter kot dediščino zapustil v prvem slovenskem časniku Lublanske novice, spominjala Vodnikovih del. Žiga Zois se je v pripovedih spominjal svojega prijatelja in njunih skupnih dogodivščin ter še nekaterih drugih njegovih stvaritev, ki so jih člani dramske skupine v recitirani in peti izvedbi podelili z občinstvom. Pristno odigrana igra je približala čas, izbrana besedila pa tudi nasmejala publiko starejših. 

Z jedačo, pijačo ter druženjem in klepetom pa se je nadaljevalo nadvse veselo in prijetno predpraznično popoldne.

Besedilo in fotografija: Nadja Prosen Verbič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi