Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Svetlice spektakularno praznovale peto obletnico

Vokalna skupina Svetlice je v priložnosti primerno urejeni športni dvorani Osnovne šole Polhov Gradec v soboto, 7. decembra 2019, pripravila obiskovalcem pravi glasbeni spektakel, s katerim je obeležila 5-letnico glasbenega ustvarjanja.
Že plakati, letaki in oglasni panoji, ki so vabili na dogodek, so obetali poseben večer. »Gospe iz 5. nadstropja« so na iskriv in svojstven način nagovarjale mimoidoče in mimovozeče. In uspelo jim je, napolnile so športno dvorano, na obiskovalce pa naredile nepozaben vtis in spomin na odličen vokalni koncert. 

Štirinajstčlanska ženska zasedba, ki je pred petimi leti nastala pod okriljem Turističnega društva Polhov Gradec, je dokazala ne le odlične vokalne sposobnosti, ki so jih v tem obdobju pridno urile in izpopolnjevale preko številnih vaj in nastopov, pač pa tudi številne gospodinjske spretnosti. Dekleta so poleg pevskih nastopov pred obiskovalci uprizorile pravi gospodinjski šov. Medtem ko so ob spremljavi odličnih instrumentalistov ubrano večglasno prepevale, so sproti, in to v taktu, še likale, obešale perilo, pomivale posodo, brisale prah in podobno. Za češnjo na vrhu glasbene poslastice pa je poskrbela Lucija Ćirović, ki je koncert povezovala, bolje rečeno moderirala in publiko spravljala v smeh. Znotraj vključujočega glasbenega repertoarja so se zvrstile številne glasbene zvrsti in žanri, pevke so prepevale ne le v maternem jeziku, pač pa tudi v angleškem, francoskem in španskem. Raznolikost pesmi se je odražala tudi v njihovih številnih preoblekah. Zares fantastično, popolno v več pogledih in z več zornih kotov. Ko je bil čas za splet slovenskih zimzelenih melodij, so se Svetlicam na odru pridružili Briški fanti pod vodstvom Marjana Malovrha in pesem je skupaj zvenela še lepše in polnejše. Ko pa so se zaslišala Krila in mnogim dobro poznan refren "V upanju zdaj sanja vse, čaka, da se dan prične, dan, ki večen bo za vse, ki to si žele," so bile na oder povabljene vse pevke, ki so kdaj koli sestavljale vokalno skupino Svetlice. Pesem je hkrati napovedovala konec, pa tudi prinašala priložnost za izrekanje zahval mnogim, tako njihovim domačim, ki jih strpno spremljajo in spodbujajo, kot tudi posameznikom, ki ob različnih priložnostih priskočijo na pomoč, ter tudi sponzorjem. Zahvala je bila izrečena tudi vsem parom, ki so v teh petih letih v njihovih vokalih prepoznali poseben čar ter jih povabili k sooblikovanju poročnih slovesnosti. Čisto ob koncu pa je bila iskrena zahvala namenjena idejni in umetniški vodji, Martini Kramžar, s katero pesmi dobijo barve. Svetlice so nato še zadnjič ta večer zablestele v preobleki bleščic ter vsem obiskovalcem postregle z ognjevito skladbo Holding out for a Hero. In ni dvoma, da je vtis nepozabnega, drugačnega, fantastičnega vokalno-scenskega večera zažgal in bo še dolgo gorel ter obiskovalcem puščal sledi tega večera.

Besedilo in fotografija: Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi