Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Prireditev ob materinskem dnevu Dober dan, življenje

Dvorana Osnovne šole Dobrova je 21. 3. zaživela v prav posebnem vzdušju. Letošnja prireditev ob materinskem dnevu z naslovom Dober dan, življenje, je pritegnila ne le mame in očete, temveč tudi številne babice in dedke, ki so napolnili dvorano do zadnjega kotička.
Rdeča nit predstave je bil klepet med deklico Amy in njeno prababico. Sprva vsakdanji pogovor je kmalu prerasel v obujanje spominov na mladost. Nastopajoči so gledalce popeljali skozi različna življenjska obdobja in jih spodbudili k razmišljanju o prijateljstvu, prvi ljubezni in o tem, kaj je v življenju najpomembnejše. So to hiša, drag avto, oblačila, ali je največje bogastvo nekaj povsem drugega? 
Skozi igro, ples in petje so predali pomembno sporočilo – da je življenje kljub preizkušnjam lepo in da so naši bližnji tisti, ki ga še posebej obogatijo. Spomnili so nas, naj ne pozabimo na babice, dedke in ostale starejše, ki nosijo s seboj dragoceno življenjsko modrost. Ob tej bomo tudi sami postali bogatejši. 
S podobnim sporočilom je obiskovalce nagovorila tudi ravnateljica Osnovne šole Dobrova, gospa Sonja Bregar Mazzini: »Stari starši ste zakladnica modrosti, izkušenj in zgodb, ki jih lahko delite svojim vnukom. Ti pa vam lahko predstavijo svoj svet v luči, kot ga vidijo in doživljajo sami ter pomagajo razumeti jezik sodobnega sveta. Z ohranjanjem medsebojnih odnosov se krepijo družinske vezi in ustvarja občutek pripadnosti.«
Ponosni smo, da je pri letošnji prireditvi sodeloval tako širok krog ljudi – učenci, starši, strokovnimi delavci, kulturno društvo Dobrova, glasbena šola Emil Adamič in Plesna šola Panorama. Zahvaljujemo se županu, gospodu Juretu Dolinarju za nagovor ob začetku prireditve in Občini Dobrova - Polhov Gradec za cvetje za mame in babice. Hvala tudi Akustiki Centa, ki je poskrbela za odlično osvetlitev in ozvočenje ter Anki Tomšič za papirnate rože za naše glavne igralce. Poleg Amy Japelj in Rahele Mulej v glavnih vlogah so bili to še Bor Sečnik, Ana Skopec in nekatere učenke četrtega razreda.

Velik poklon gre tudi zaposlenim – učiteljici Barbari Burjak za sceno, Evi Furman za oblikovanje vabil in sceno, Evi Pušenjak za oblikovanje diaprojekcije in Zvonki Španger za izvrsten scenarij ter mentorstvo našim nadobudnim igralcem.

Tudi letos je bila nepogrešljiva učiteljica glasbe Marša Plohl Turk, ki je poleg pevskega zbora spremljala tudi druge glasbene točke. Hvala tudi Tini Ključevšek za glasbeno popestritev in ostalim zaposlenim, ki so skupaj z učenci s pesmijo Pesem skupaj nas drži sklenili letošnjo prireditev.

Veseli nas, da je prireditev pričarala marsikateri nasmeh na obraz mamic in babic in da se je ob nekaterih točkah utrnila celo kakšna solza sreče. Upamo, da ste se obiskovalci  domov odpravili z občutki hvaležnosti do svojih bližnjih in željo po ohranjanju teh dragocenih vezi tudi v prihodnosti.

Eva Pušenjak

Oglejte si tudi