Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Smetnjak za pasje iztrebke namenjen zgolj temu

Dovoljeno uporabo pirotehničnih izdelkov je nekdo grdo zlorabil ter moč eksplozije preizkusil v smetnjaku za pasje iztrebke, nameščenem v Brezju.

Praznični čas so nekateri izkoristili tudi za počenjanje neumnosti. To je včasih sicer otroško prikupno, a ko gre za povzročitev družbene škode, gre za povsem neodgovorno ravnanje. Tudi pri uporabi pirotehnike je tako. Veliko je žalostnih zgodb, ki poročajo o nesrečah v primeru neustrezne uporabe pirotehnike pri otrocih ali odraslih. Nato pa so tu še zgodbe, kjer gre za namerno neustrezno uporabo pirotehničnih sredstev, kjer pa lahko govorimo o vandalizmu oziroma uničevanju tuje lastnine.

V decembrskih dneh se je takšnega ravnanja najverjetneje poslužil nekdo v Brezju pri Dobrovi ter uničil smetnjak za pasje iztrebke, ki je bil nameščen pri mostu čez Horjulko ob glavni cesti. Domačini, ki so predstavnike občine obvestili glede uničenega smetnjaka, so hkrati prosili za namestitev novega ter za dodatna dva, saj ugotavljajo, da je dnevnih sprehajalcev s psi vse več. Občina pri tem opozarja, da so smetnjaki za pasje iztrebke namenjeni zgolj temu in niso prostor za opravljanje preizkusov in eksplozij ali česa podobnega, kar je celo kaznivo dejanje. Vsak smetnjak namreč pomeni dodaten strošek, zato je tako pri nameščanju kot pri uporabi potrebno ravnati preudarno in odgovorno.

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi