Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
18°C
12°C
JUTRI
19°C
10°C

»Nalezimo se dobrih navad – Cepimo se.«

Predsednik Vlade RS, zdravstveni minister in direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje so 7. julija 2021 na Brdu pri Kranju sklicali posvet z županjami in župani, z osrednjo temo 4. val epidemije COVID-19. Vlada se je namreč obrnila na lokalne skupnost in župane, da poprosijo vse, ki se še niso cepili, da to storijo. Posveta se je udeležil tudi župan Franc Setnikar.

Na podlagi informacij in priporočil NIJZ v Občini Dobrova - Polhov Gradec glede na prikazano situacijo v državi in na informacije v medijih, ugotavljamo, da smo med tistimi občinami, ki imajo sicer bolj precepljene občane proti nalezljivi bolezni COVID-19 od državnega povprečja, a to ne zadošča za omejitev širjenja okužb. V naši občini je po podatkih NIJZ na dan 15. 7. 2021 z vsemi odmerki cepiva cepljenih 37,4 % občanov, z enim odmerkom pa je cepljenih 42,96 % (dosegamo 59. mesto med občinami glede na delež oseb cepljenih z drugim odmerkom).

Vsem občanom se priporoča oz. svetuje, da se pravočasno polno cepijo, saj na ta način zmanjšajo možnosti okužbe in težjih oblik bolezni, hkrati pa pripomorejo k omejevanju širjenja virusa. Prav tako naj dosledno upoštevajo in sledijo vsem higienskih ukrepom za preprečevanje širjenja virusa COVID-19 in navodilom držav, v katere potujejo, upoštevajo navodila epidemiološke službe NIJZ ter spremljajo svoje zdravstveno stanje. V primeru pojava simptomov značilnih za COVID-19, pa naj pokličejo svojega izbranega osebnega zdravnika. 

Z upoštevanjem preventivnih ukrepov in odgovornostjo vsakega posameznika do cepljenja bomo lahko v polni meri zopet zagnali vsa področja našega življenja.

Več informacij o cepljenju proti COVID-19 najdete na spletni strani: https://www.cepimose.si/

LR

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi