Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Jure Dolinar je novoizvoljeni župan

Na letošnjih lokalnih volitvah je bila vloga župana Občine Dobrova - Polhov Gradec zaupana Juretu Dolinarju, ki bo po treh mandatih županovanja nadomestil Franca Setnikarja.

V sredo, 7. decembra 2022, je potekala prva t.i. konstitutivna seja, na kateri so bili potrjeni mandati novim članicam in članom občinskega sveta, ugotovljeno pa je bilo tudi to, da je izvoljen nov župan občine Dobrova - Polhov Gradec. Občinski svet bodo naslednja štiri leta sestavljali Bojan Demšar, Tončka Dolenc, Stanislav Dvanajščak, Nataša Peljhan, Franc Rejec, Irena Bačlija Brajnik, Sanja Gorza Luk, Niko Kršinar, Mihael Oven, Pavel Malovrh, Ana Oblak, Marjeta Stanovnik, Borut Dolinar, Blaž Juren in Marko Košir. Po končanem postopku za potrditev mandata nadomestnemu članu občinskega sveta,  se bo na prvi naslednji redni seji občinskemu svetu pridružil še en član.

Ob nastopu mandata je bila med novim županom Juretom Dolinarjem in bivšim podžupanom Francem Rejcem v četrtek, 8. decembra 2022, izvedena še primopredaja poslov oziroma delovna predaja funkcije. Ta je novemu županu omogočila seznanitev z dejanskim stanjem v občini, na podlagi katere bo lahko hitreje in kvalitetnejše sprejemal nadaljnje odločitve. Ob primopredaji je bil župan Jure Dolinar med drugim seznanjen z delom občinskega sveta v preteklem obdobju, s finančnim stanjem občine, z občinsko upravo, s sodnimi in drugimi postopki v teku, s pomembnejšimi investicijami in z drugimi tekočimi zadevami.

Franc Rejec je ob predaji funkcije v svojem imenu in v imenu Franca Setnikarja izrekel čestitke novemu županu ter mu zaželel veliko uspeha pri vodenju občine.


L.O.

Oglejte si tudi