Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Jubilejni občni zbor ob 40-letnici delovanja

V soboto, 29. februarja, se je v gostišču Pograjski dom zbralo blizu 100 članov društva upokojencev Polhov Gradec na rednem letnem Občnem zboru, najboljšem doslej!
V soboto, 29. februarja, se je v gostišču Pograjski dom zbralo blizu 100 članov društva upokojencev Polhov Gradec na rednem letnem Občnem zboru, najboljšem doslej!

Predsednica DU Cecilija Jarc je prisrčno pozdravila vse navzoče, še posebej pa naslednje ugledne goste; g. Francija Setnikarja, župana občine, Staneta Hribarja in Toneta Slaka (predsednika in podpredsednika OZDU Lj. Vič - Rudnik), Marjana Sedmaka in Cecilijo Lombar (predsednika in tajnico MZDU OPZDU), Janeza Sušnika (Preds. ZDUS), go. Ilinko Kucler (ravnateljico OŠ Polhov Gradec), Tončko Bogataj (TD Briše), Janka Završnika (PGD Polhov Gradec) in predsednike okoliških DU, Antona Groska (Dobrova), Matka Zdešarja (Horjul) in Vero Kranjec (Vrzdenec).
Predsednica je podala predloge za nove delovne organe zbora, ki jih je upravni odbor sprejel na svoji 15. seji in občni zbor je predlagane člane soglasno potrdil z dvigom rok. Člani delovnega predsedstva so: predsednik Janez Novak, Francija Kožuha je zaradi opravičene odsotnosti nadomestil Milan Košir, ter Kati Kramar. Verifikacijsko komisijo pa sestavljajo predsednica Tinca Škof ter članici Tončka Bogataj in Angelca Jankovec. 

Otvoritvenemu nagovoru predsednice DU Cecilija Jarc so sledile pevke pevskega zbora DANICA (TD Briše) pod taktirko Olge Ulokina in s tremi pesmimi približale pravo pomladno vzdušje. Sledila je recitacija Milene Pustovrh – pesem Obletnica, obletnice je spesnil neumorni in vedno aktivni upokojenec Milan Košir. Kulturni uvod sta zaključila medgeneracijski duo Pavle na kitari in Kristijan na harmoniki, legendarno pesem V dolini tihi so člani in članice DU navdušeno sprejeli in se jima pridružili s petjem.

Predsednik delovnega predsedstva Janez Novak je podal vsebine in napovedal vsa obvezna poročila komisij in sekcij; o opravljenem delu za leto 2019, plan dela za leto 2020 ter za kulturo je poročala Cecilija Jarc, poročilo komisije za socialna vprašanja Jože Bizjan, o športu, telovadbi in pohodništvu in o izletih pa Lado Nartnik. Finančno poročilo je podala  blagajničarka Milena Pustovrh, nadzorni odbor pa ni imel pripomb, je poročala Andrejka Novak. Poročilo ČR je prebral Janko Završnik.

Sledila je podelitev priznanj zaslužnim članom za požrtvovalno delo v društvu. Priznanje Častni član v društvu so prejeli: Andrej Kralj, Cecilija Jarc, Nada Strajnar, Tončka Bogataj in Milan Košir.

Sledila je beseda gostov, ki so pohvalili delo društva in čestitali ob 40. obletnici društva. Župan občine Dobrova - Polhov Gradec g. Franci Setnikar je svoje pohvale nadgradil tudi s pisnim Priznanjem občine.
Predsednik ZDUS g. Janez Sušnik je ob svojem pozdravu in čestitkah seznanil vse prisotne z zadnjimi zakonodajnimi spremembami za upokojence po pogovorih z vlado.

G. Marjan Sedmak, predsednik Mestne zveze upokojencev Ljubljana, je poleg besed zahvale podelil DU Polhov Gradec Jubilejno listino ob 40-letnici uspešnega delovanja, ter podelil še štiri priznanja naslednjim zaslužnim članom: Ceciliji Jarc, Mileni Pustovrh, Janezu Novaku in Ladu Nartniku.

Predsednica se je zahvalila članicam in članom UO, županu in občini, KS Polhov Gradec in Javnemu zavodu Polhograjska graščina. Zahvalila se je za donacijo ob izdaji Jubilejnega zbornika Frizerstvu Mis iz Hrastenic, podjetjema Fira d.o.o. in Dirs d.o.o.

Jubilejni zbornik 
Ob zaključku jubilejnega 40. občnega zbora je predsednica predstavila zbornik, v katerem so opisali v besedi in sliki delo preteklih desetih let. Po zaključku uradnega dela je gostinec z dodatno ekipo postregel okusno in raznovrstno kosilo, družabno srečanje se je nadaljevalo pozno v večer – gostilna Pograjski dom je pokala po šivih, saj je bila kar 90 % zasedena s strani ta dan prav nič upokojenih upokojencev. Tudi ples ob živi glasbi je doprinesel piko na i slavnostnemu vzdušju in prva se je zavrtela ravno mladostna predsednica Cecilija Jarc, nato pa še najbolj opazna in markantna upokojenka, Milena Železnjov, ki v društvo vedno prinese dobro voljo in pozitivno energijo!
 

Sebastjan Vehar 

Oglejte si tudi