Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Defibrilatorji odslej na dostopnih lokacijah

AED defibrilatorji odslej nameščenih na zunanjih površinah nekaterih gasilskih domov ter obeh osnovnih šol.

Statistika kaže, da povprečno v Sloveniji kar pet ljudi dnevno umre zaradi srčnega zastoja. Ob srčnem zastoju je edina rešitev defibrilacija v prvih nekaj minutah. Zato je izjemnega pomena, da so defibrilatorji v bližini in lahko dostopni, ko je to potrebno, saj so namenjeni preprosti uporabi tudi za laike in le tako lahko pripomorejo k drugačnemu razpletu.

Poročali smo že, da sta Občina Dobrova – Polhov Gradec ter koncesionar lekarne na Dobrovi pred meseci poskrbela za nakup novih avtomatskih defibrilatorjev Medtronic Physio Contol Lifepak CRPlus. Mreža defibrilatorjev na območju občine se je z novopridobljenimi razširila na kar 14 lokacij. Občina je v jesenskih mesecih v vseh štirih krajevnih skupnostih izvedla tudi brezplačno izobraževanje o pravilni uporabi defibrilatorja. Na zadnje pa so na nekaterih lokacijah poskrbeli še za nakup ogrevanih omaric ter te rešitelje življenj namestili zunaj stavb in tako omogočili enostaven in hiter dostop.

AED so odslej nameščenih na zunanjih površinah gasilskega doma v Brezju, gasilskega doma Butajnova-Planina, gasilskega doma na Hruševem, gasilskega doma v Podsmreki, gasilskega doma v Zalogu, gasilskega doma v Šentjoštu, športne dvorane na Dobrovi ter na zunanji strani stavbe Osnovne šole Polhov Gradec.

Bodite obveščeni, saj ste lahko prav vi poklicani, da nekomu rešite življenje.

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi