Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Bolečina prebujanja

»Nihče ne govori o temi in obupu, ki spremlja prebujenje, ali o žalosti. Ne samo žalovati življenje in iluzije varnosti in blaženosti, ki ste jih nekoč imeli, ampak spoznanje, da je skoraj vse, kar ste mislili, da ste nekoč vedeli... laž. Vaša prepričanja, ljudje, ki jim zaupate, načela, ki ste jih učili... vse laži. Razbijanje iluzij je redko prijetno doživetje. Z rastjo se pojavlja precejšnje nelagodje in proces žalovanja se tu ne ustavi.

S temi na novo odkritimi spoznanji se znova znajdete v žalosti. Žalujete za otroki, ki preveč dobro poznajo podedovani zlomljeni svet. Žalujete ob izgubi številnih odnosov z ljudmi, ki tega preprosto ne "razumejo". Živite z občutkom osamljenosti, izobčenosti, zasmehovanosti in osramočenosti preprosto zaradi deljenja resnic tega sveta ne le s strani množice, ampak tudi od svoje družine in prijateljev. Občutek, da nimate več veliko skupnega z ljudmi, s katerimi ste obkroženi. Borite se za nadaljevanje plitkih pogovorov, ki nimajo vsebine s tistimi, ki še vedno spijo.

Tudi občutek odtujitve od zakonca, ker ne vidi tega, kar vidite vi. Nekateri celo obžalujejo izgubo svoje nevednosti, ker je nevednost blaženost, resničnost pa kruta. Prebujanje je lahko osamljena pot, saj ima pot resnice zelo malo popotnikov.

Ni ga mogoče premazati s sladkorjem, prebujanje v resničnost tega sveta je grobo. To vas bo vodilo skozi celotno paleto človeških čustev. Morali boste obvladati umetnost potapljanja po najtemnejših zajčjih luknjah, le da boste morali priti ven in še vedno delovati v vsakdanjem življenju, kar je spretnost, o kateri ljudje ne govorijo dovolj.

Vem, da se nekateri med vami spopadate z občutkom, da ste odklopljeni od družine in prijateljev, kot da obstajajo na povsem drugem svetu. Vedite, da niste sami. In ne samo, da niste sami, z vami stoji celo pleme bojevnikov. Ta skupnost je medicina in čeprav smo lahko ločeni po kilometrih, smo povezani; po namenu in po duhu "

Povzeto po: KEN'S CORNER: Žalostni domoljub // The grieving Patriot https://www.thelibertybeacon.com/the-grieving-patriot/

Oglejte si tudi