Občine: Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Dobrova-Polhov Gradec
JUTRI
7°C
3°C
NED.
9°C
2°C
Oceni objavo

Agora predstavlja krajanom kebab

Dobrova je kraj dobre malice ... Dvema pekarnama se je pridružila še kebabčinica, okrepčevalnica Agora na mestu nekdanje športne okrepčevalnice, ki je ponujala piščance iz vakuumske peke, čevapčiče in vse, kar je vmes ... Znova se je odprla tudi gostilna Pri Pratkarju, a nova najemnica ni zainteresirana za brezplačno predstavitev v Našem časopisu.

Okrepčevalnica Agora je po imenu grška, po lastniku pa seveda balkanska ... Za časa antične Grčije (1800–800 p. n. št.) je beseda agora označevala osrednji trg ali središče takratnih mest. Najemnik okrepčevalnice Resmi Adili, za znance Mičo, je osem let nabiral izkušnje v podobni okrepčevalnici v Kranju. Ponudba poleg piščančjega in govejega kebaba vključuje tudi hamburgerje, čevapčiče in pleskavice, pri čemer Adili poudarja, da so tudi kruh in lepinje pečeni v namenski peči vsak dan sproti. Dva člana ekipe okrepčevalnice Agora nam bosta stregla od ponedeljka do sobote od 9. do 23. ure, le ob nedeljah od 12. do 23. ure.
Kebab je specialiteta, ki prihaja iz južne in centralne Azije in ima turške korenine, jed je starejša od Kristusa! Doner kebab je v Evropi najbolj priljubljena oblika kebaba; pri pripravi tega se sveže in hrustljavo zapečeni kosi mesa tanko narežejo z namenskim električnim rezilom ter servirajo skupaj z zelenjavo in začimbami v prav tako sveže popečenem kruhu. Jufka je oblika kebaba, kjer se namesto kruha uporabi tanka tortilja, ki spominja na palačinko. Kot zanimivost naj omenimo, da meso, nasajeno na kovinsko palico, prihaja v zamrznjeni obliki iz Nemčije, in to za veliko večino slovenskih okrepčevalnic.
Dogovorite se lahko tudi za pripravo večjega števila sendvičev ali kebabov – npr. za športne ekipe ali praznovanja. Za naročilo pokličite na tel. številko 031 224 754.

 

Sebastjan Vehar

Oglejte si tudi