Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

JUTRI
32°C
18°C
SOB.
30°C
16°C

NOČ MOČ 2020 v MPT - PREKO SPLETA!

Organizator: Muzej pošte in telekomunikacij
Kontaktni podatki organiztorja: Urša Vodopivec, +386 (0)1 364 00 83.
Dogodek poteka preko spleta!

Na Noč ima svojo moč, ki bo 27. 11. 2020 potekala preko spleta, vas vabimo, da nas obiščete na družbenem omrežju Facebook. Pridružite se nam na muzejskih Facebook straneh: Tehniški muzej Slovenije:   www.facebook.com/TehniskiMuzejSlovenije/
Muzej pošte in telekomunikacij:    www.facebook.com/MuzejPT/  


Od 8:00 do 22.00 si na Facebook strani  Muzeja pošte in telekomunikacij (
www.facebook.com/MuzejPT/) oglejte:

  • film To ni Gradec, temveč Polhov Gradec!

Kratek film pripoveduje zgodbo o zgodovini Polhovega Gradca in Polhograjske graščine. Spoznali boste njenega najbolj znanega lastnika, grofa Riharda Ursinija Blagaja, izvedeli vse o odkritju Blagajevega volčina in se sprehodili po Muzeju pošte in telekomunikacij, ki ima danes prostore v tej mogočni stavbi.

  • Pričevanja Staneta Tuška o delu na avtomatski telefonski centrali

G. Stanislav Tušek je z muzejem začel sodelovati kmalu po postavitvi stalne zbirke Muzeja pošte in telekomunikacij v Škofji Loki, leta 1988, kot serviser avtomatske telefonske centrale koračnega sistema Strowger. Njegovo znanje je za muzej še posebej dragoceno, saj je eden redkih, ki do potankosti pozna delovanje tega eksponata. Obiskovalci lahko v muzeju preizkusijo delovanje avtomatske telefonske centrale, ki predstavlja enega najpomembnejših eksponatov v zbirki Muzeja pošte in telekomunikacij.

  • Kratki animirani filmi Noč ima svojo moč!

V tednu pred Nočjo raziskovalcev smo vas povabili k sodelovanju pri snemanju kratkih animiranih filmov. Oglejte si filme, ki smo jih prejeli na naš e-naslov muzejpt@tms.si in vse, ki so nastali v muzeju. Ustvarjali ste in smo na temo divjih kostanjev in projekta Noč ima svojo moč.

 

Že med 17. in 26. 11. 2020   vas vabimo k sodelovanju pri snemanju kratkih animiranih filmov z uporabo brezplačnih »stop motion« mobilnih aplikacij. Ker smo v sklopu projekta Noč ima svojo moč opazovali zdravje divjih kostanjev, je osrednja tema filmov divji kostanj. Kot navdih za vaše ustvarjanje smo tudi v muzeju posneli nekaj kratkih animiranih filmov s pomočjo aplikacije Stop Motion Studio, ki jih bomo med 17. 11. 2020  in 27. 11. 2020 objavljali na naši Facebook strani (www.facebook.com/MuzejPT/). Vabimo vas k sodelovanju! Pošljite nam filme, fotografije ali druge izdelke iz plodov divjega kostanja na e-naslov muzejpt@tms.si do vključno 26.11.2020. Na Noč raziskovalcev, 27.11.2020, bodo jih bomo objavili na naši Facebook strani.

 

V projektu Noč ima svojo moč sodelujejo partnerji Hiša eksperimentov, Insitut ”Jožef Stefan”, Kemijski inštitut, Nacionalni inštitut za biologijo in Tehniški muzej Slovenije. Vabljeni, da si ogledate program sodelujočih ustanov na Noč ima svojo moč, 27. 11. 2020, na spletni strani:   www.nocmoc.eu/
Všečkaj objavo

Oglejte si tudi