Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Srce kulture v občinah - vabilo

Spoštovani,

 

trdno prepričani, da lahko iz lokalnega okolja zrastejo tudi mednarodno odmevni dogodki, se obračamo na vašo občino z naslednjim naznanilom dobre prakse in prošnjo za kolegialno pomoč:

 

Smo lokalno neprofitno kulturno društvo, imenovano po zdravniku in glasbeniku dr. Antonu Schwabu. Kakor po eni strani poudarjamo pomen slovenske ljudske pesmi in ji posvetimo vsaj polovico svojih nastopov, gojimo tudi spoštljiv odnos do klasične glasbe. Glede na to, da se je pokazalo, da imamo tovrstnim koncertom zelo naklonjeno publiko, enkrat letno organiziramo srečanje pevcev opere, operete in muzikla. Letos smo k sodelovanju povabili tudi mednarodne prijatelje, zato bomo v soboto 1. julija 2017 ob 19.30 uri v kulturnem domu Prebold izvedli koncert tekmovalcev prvega mednarodnega tekmovanja amaterskih pevcev opere, operete in muzikla. Prijavljeni tekmovalci so ne le iz Evrope, pač pa tudi iz Indonezije, Tajske in Kitajske, ocenjevala pa jih bo žirija v sestavi prof. Barbara Nagode, maestro Igor Švara in ga. Shirlie Roden.

 

Glede na to, da bi radi pripravili res lep dogodek tako za tekmovalce kot obiskovalce, se obračamo na vas s prošnjo, da prepošljete ta naš mail in o tekmovanju poveste vašim društvom, občanom... Veseli bomo vsakršnega nasveta pri organizaciji, vsakega pevca, ki bi se nam pridružil (se preizkusil v tekmovanju, nam poklonil skladbo v prostem, netekmovalnem delu ali pa bi se odločil za kasnejše sodelovanje z nami ob pripravi prihodnjih koncertov ali drugih klasičnih posladkov), seveda pa tudi vsakega obiskovalca, ki bi si želel ta svojevrsten dogodek ogledati v živo. V finalnem večeru si namreč prizadevamo zagotoviti tudi udeležbo nekaj profesionalnih opernih pevcev...

 

Obenem vam bomo hvaležni, če bi nas ohranili v mislih ob prirejanju protokolarnih dogodkov, saj so v naših vrstah tako profesionalni kot amaterski glasbeniki, s pomočjo katerih bi bile lahko vaše prireditve ustrezno vokalno-inštrumentalno podprte, nastopov željni ustvarjalci pa bi se povezali z lepi glasbi naklonjeno publiko.

 

V upanju, da boste uspeli širiti vest o lepem dogodku, se vam najlepše zahvaljujem in vas prijazno pozdravljam

 

Bernarda Rošer za

društvo Antona Schwaba Prebold in

Coetus Cantorum Prebold 2017

 

http://coetuscantorum.si/

Oglejte si tudi