Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Črenšovci
DANES
22°C
12°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Nasvidenje leto 2020

Leto 2020 je za nami in čas je, da se ozremo nazaj. Premislimo, kakšno pot smo prehodili, kaj vse smo naredili, kaj bi še lahko izboljšali in navsezadnje kaj načrtujemo v prihodnje. Lansko leto je bilo drugačno. Naše leto se je začelo z načrtovanjem različnih aktivnosti, katere smo bili prisiljeni odpovedati. Kljub vsemu so bile najbolj aktivne naše ljudske pevke, ki so izvedle kar nekaj nastopov: obisk starejših, petje v domu starejših, petje na prireditvi Vera in luč, sodelovale so z JSKD Lendava, večkrat so obnovile pozvačina, prikazale so izdelavo ročnega cvetja, pripravile delavnice na osnovni šoli, pele stare otroške ljudske pesmi in še bi lahko kaj našteli. Ko smo že upali, da bomo lahko izvedli vsaj delček načrtovanih prireditev, se je epidemiološka slika še poslabšala, zato smo članice staknile glave in pripravile zanimive vsebine za meseca november in december, ki so se odvijale preko virtualnih dogodkov. K sodelovanju smo poskušale povabiti čim več sodelujočih in menimo, da nam je s skupnimi močmi uspelo.

V mesecu novembru smo tako pripravili delavnice za otroke, prebrali smo lepo pravljico, ki so jo lahko otroci poslušali in jih je odpeljala v svet sanj. Za odrasle smo pripravili enotedensko telovadbo, prav tako pa so ljudske pevke za vas pripravile prikaz izdelave rož iz krep papirja in petje ljudskih pevk. Tudi veseli december je bil zagotovo še bolj vesel v naši družbi. Najprej smo za vas pripravili adventni koledar z lepimi mislimi, s katerimi smo vas želeli popeljati v božično-novoletne praznike. Nato smo pripravili Miklavževanje na malo drugačen način, ampak kljub vsemu smo narisali nasmehe na obraze otrok. Pot smo nadaljevale s pripravo odličnega recepta za peko brizganih maslenih piškotov in vas obenem povabile k glasovanju, s katerim ste izbrali recept za naslednji video. Tako smo na vašo željo pripravile še recept za nuteline huzarske krapke. Verjamemo, da ste jih že spekli.

Letošnje leto je v nas prebujalo strah, zato smo skupaj z Alnejo Gašper Horvat pripravili tudi kratko predavanje o tem, kako se soočiti s strahom. Ker pa imamo v Žižkih veliko pridnih otrok, se je tudi Božiček odločil, da jih bo obiskal. Najprej se jim je oglasil preko ZOOM dogodka, nato pa jih je povabil, da ga vsi pričakajo zunaj, saj se je popeljal po naši vasi in jih obdaril. Za konec leta 2020 pa nam je Tjaša Cigut s pomočnicami pripravila kratek glasbeni večer z božičnimi pesmi. Leto 2020 smo kljub vsemu zaključili uspešno s skupnimi močni. Upamo, da nam bo leto 2021 prizaneslo in se bomo na takšnih dogodkih srečevali v živo in ne samo preko videa.


Oglejte si tudi