Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
ČET.
22°C
12°C
Oceni objavo

Vabilo na gledališko predstavo

Kulturno-turistično društvo Črenšovci vas vabi na gledališko predstavo Kulturnega društva Zarja Trnovlje v soboto, 21. januarja 2017 ob 18. uri.
Kraj: Kulturna dvorana v Črenšovcih.   

Opis:
MACBETH (tragedija)

Gre za sodobno avtorsko priredbo svetovno znane renesančne tragedije, ki ohranja bistvo in duh Shakespearovega izvirnika, hkrati pa z modernim pristopom sooči s podobo sodobnega človeka, ki hrepeni po moči. Umazane politične igre in boj za oblast niso nič novega, človeštvo se z njimi sooča že od nastanka prvih civilizacij. Številni avtorji so skozi zgodovino v tem našli zanimivo tematiko za svoja dela. Mednje s svojim Macbethom (in drugimi deli) nedvomno spada tudi brezčasni Shakespeare. Z mojstrskim pisanjem in poznavanjem človeške narave razkriva tudi najgloblje plasti človekovega značaja. Kako daleč smo pripravljeni iti za dosego svojih ciljev? Kaj (ali koga) vse smo pri tem pripravljeni žrtvovati? Kaj se zgodi, ko nam občutek krivde začne trkati na vest?

Selektor Miha Golob je Tomažu Krajncu in Nejcu Jezerniku dodelil REGIJSKO PRIZNANJE ZA IDEJO, KONCEPT, ADAPTACIJO IN REŽIJO Macbetha. Predstavo je državna selektorica Ana Ruter uvrstila na 55. Linhartovo srečanje 2016, MED 7 NAJBOLJŠIH GLEDALIŠKIH PREDSTAV V SLOVENIJI.

Strokovna komisija v sestavi Mojce Jan Zoran, Matjaža Zupančiča in Jurija Zrneca je Tomažu Krajncu podelila DIPLOMO LINHARTOVEGA SREČANJA ZA REŽIJO predstave Macbeth.

 

Oglejte si tudi