Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

MVK Aeternum prejel plaketo občine Črenšovci

Na predvečer praznika Združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom je predsednik Boris Pahor s položitvijo venca pred Kleklovim domom počastil združitev Prekmurcev z matično domovino. Zbrane sta nagovorila župan Anton Tornar in poslanec Jožef Horvat.

V kulturnem programu so sodelovali gledališčniki KTD Črenšovci, ljudske pevke, ljudski godci in domača folklora, domoljubno vzdušje pa je z izbranimi pesmi prispeval tudi MVK Aeternum.

Župan je podelil plakete Občine Črenšovci, ki sta jih prejela Darja Horvat za izjemne dosežke na področju ljubiteljskega kolesarjenja in MVK Aeternum za izjemne dosežke na glasbenem področju.

Kvintet Aeternum je v isti sestavi na glasbeni sceni že polnih 13 let, njihov repertoar je zelo širok, dosegli so že izjemne dosežke na glasbenih revijah in na raznih mednarodnih festivalih. Slednji tak festival je bil na Korčuli v juliju, kjer so z Danijem Horvatom v kategoriji mednarodnih izvajalcev dosegli prvo mesto.


Ob tej priliki se MVK Aeternum zahvaljuje Občini Črenšovci za priznanje in potrditev, da na glasbenem in kulturnem področju delajo dobro in s tem tudi posredno promovirajo občino. Zahvala gre tudi vsem podpornikom in poslušalcem, ki dajejo kvintetu motivacijo in energijo za nadaljnje ustvarjanje.

Oglejte si tudi