Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

LJUBITELJI RIBIŠTVA, POZOR !

V nedeljo, 19.08.2012, je skupina članov ŠD Cirkulane na svoji ustanovni seji ustanovila Ribiško sekcijo Cirkulane. Gre za povsem novo športno panogo v občini, ki bo vsem generacijam občanov ponudila nov način preživljanja prostega časa.

In kaj je privedlo do ustanovitve ribiške sekcije?

 

ŠD Cirkulane si je vrsto let prizadevalo, da na ustrezen in naravi prijazen način uredi del Športnega parka Cirkulane, ki ni pokrit z nogometnim travnatim igriščem. Del tega območja se je namenil izgradnji igrišča z umetno travo. Že leta 2007 so se s strani nekaterih članov UO ŠD Cirkulane (predvsem Simona Milošič) porajale ideje o izgradnji t.i. zajetja za požarno vodo in namakanje igrišča, z istočasno sanacijo stare potočne struge, ki je bila zasuta z raznoraznimi odpadki. Pridobivanje potrebnih dovoljenj ni bilo enostavno, trajalo je kar nekaj časa.. Projektu je pristopila tudi občina Cirkulane, ki je na podlagi idejnega načrta 25.05.2011 izdala soglasje za izgradnjo zajetja in ureditev okolice. S časoma se je izkazalo, da obstoječe zajetje ne bo zadostovalo potrebam po namakanju igrišča, zato je iz izgrajenega namakalnega zajetja kasneje nastal ribnik in od tu ideja o ustanovitvi ribiške sekcije.

 

In kaj bo ribiška sekcija ponujala bodočim članom?

 

Član Ribiške sekcije Cirkulane lahko postane vsak državljan RS, ki podpiše pristopno izjavo, plača letno članarino v višini 25 € in se ravna v skladu s Kodeksom in Pravilnikom ribiške sekcije Cirkulane. Cilji ribiške sekcije so zelo raznoliki, najpomembnejši pa so sledeči:

 

  • uživanje zainteresiranih občanov v ribolovu s plovcem po sistemu LOVI in SPUSTI (v izjemnih primerih bo lahko prišlo s sklepom UO tudi do sprememb tega pravila, kjer bo možno ulovljene ribe tudi obdržati – prevelika količina rib, prireditev piknika, …)
  • organizacija tekem med člani sekcije ali tudi širše, kjer bo merilo za uvrstitev praviloma teža ulovljene ribe
  • organizacija tradicionalnega tekmovanja ribičev v športnem ribolovu s plovcem za RIBIŠKEGA CARJA občine Cirkulane ob občinskem prazniku

 

Več informacij o ribiški sekciji lahko izveste pri samem predsedniku sekcije Simonu Milošiču, zainteresirane občane pa vljudno vabimo, da se nam pridružite v članstvu in ribolovu.

 

Dober prijem!

Oglejte si tudi