Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Bilo je deževno Barbarno 2014

Letos je tradicionalna prireditev ob godu farne zavetnice sv. Barbare potekala v nedeljo, 7. decembra 2014.
Zaradi dežja smo dogajanje s trga prestavili v večnamensko dvorano, kjer je potekal semanji dan, ki smo ga povezali z zanimivimi spremljevalnimi dogodki. Po tradiciji sta zbrane pozdravila in nagovorila zgodovinska lika - grof Jurij Friderik in grofica Marija Barbara Sauer z gradu Borl, podložniki so jima predali dajatve, naše kraje pa je obiskal tudi grof Rajhenburški z milostljivo gospo in spremstvom. Za kulinarično ponudbo so poskrbeli na Turistični kmetiji Kozarčan, ki so pripravili haloško zelje s fižolom in priboljškom.
V strokovnem delu programa smo prisluhnili Francu Kocipru (Kooperativa Štatenberg), ki je predstavil oživljanje dvorca Štatenberg skozi socialno podjetništvo. Mag. Danijela Kocuvan (Ustanova Gandin-fundacija) je predstavila projekt Dežela Terra Parzival v objemu gradu Borl. V kulturnem programu so člani skupine Kulturnega društva Svoboda Brestanica zaplesali renesančne plese. Ob spremljavi Nastje Pančič Čurin (pianino) nam je na violončelo zaigrala mlada glasbenica Mateja Golc.

Zahvaljujemo se vsem društvom in posameznikom, ki ste pomagali pri organizaciji in izvedbi Barbarnega. Nasvidenje na Barbarnem 2015 !

 

Organizator prireditve: Društvo za oživitev gradu Borl

Sodelujoči / soorganizatorji: Župnijski urad Cirkulane, Občina Cirkulane, Osnovna šola Cirkulane Zavrč, Kulturno društvo Cirkulane, Konjeniški klub Borl, Društvo gospodinj Cirkulane, Turistično društvo Cirkulane, Društvo vinogradnikov in sadjarjev Haloze, Radioklub Cirkulane, Prostovoljno gasilsko društvo Cirkulane, Čebelarsko društvo Cirkulane, Društvo za aktivno preživljanje prostega časa, Kulturno turistično društvo Klopotec Soviče-Dravci, Kulturno društvo Svoboda Brestanica


Mira Petrovič

Povezave

skrci.me/JSsRT

Oglejte si tudi