Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Barbarno 2012

Društvo za oživitev gradu Borl vas vabi na tradicionalni semanji dan ob godu farne zavetnice, sv. Barbare.

V Društvu za oživitev gradu Borl vas vabimo bo v nedeljo, 2. decembra 2012 na tradicionalni semanji dan s haloško prežgano župo in oprešakom z ocvirki. Na prireditvi vas bosta pozdravila zgodovinska lika- grof Jurij Friderik in grofica Marija Barbara Sauer z gradu Borl. Letos pridejo na obisk s sevniškega gradu sli barona Moškona. V večnamenski dvorani bomo govorili o pomenu slovenskih gradov nekoč in danes. Ob koncu prireditve pa bomo namenu predali nove društvene prostore.

Program prireditve: ob 8. uri rana sveta maša, ob 9. uri pričetek semanjega dne z oznanilom, ob 9:55 prihod grofovskega para, ob 10:30 pozna sveta maša, ob 11.30 program grofovskega para na trgu med stojnicami, ob 12:30 v večnamenski dvorani predavanje: Gradovi na Slovenskem – nekoč in danes, dr. Miha Preinfalk, kulturni program KD Cirkulane, Folklorna sekcija, ob 13:45 otvoritev novih društvenih prostorov.

 

Organizator prireditve:

Društvo za oživitev gradu Borl, grad.borl@gmail.com

 

Sodelujoči / soorganizatorji:

Župnijski urad Cirkulane, Občina Cirkulane, Osnovna šola Cirkulane Zavrč, Kulturno društvo Cirkulane - Folklorna sekcija, Konjeniški klub Borl, Društvo gospodinj Cirkulane, Turistično društvo Cirkulane, Društvo vinogradnikov in sadjarjev Haloze, Radioklub Cirkulane,Prostovoljno gasilsko društvo Cirkulane, Kulturno turistično društvo Klopotec Soviče-Dravci, Društvo Sevniški graščaki

 

Obiskovalce obveščamo, da bo cesta skozi Cirkulane med prihodom grofovskega para delno zaprta. Vse vabijo, da pridete na prireditev malo prej in parkirate iz borlske smeri pri Zdravstvenem domu, iz smeri Pristave pri šoli, vrtcu in stadionu, iz smeri Gradišč pri Kmetijski zadrugi in ob cesti.

 

Vsako leto se veselimo Barbarnega, saj je to naša osrednja prireditev, ki pa je vsako leto povezana tudi s kakšno posebnostjo ali prelomnico za naše društvo. Letos se posebej veselimo novih prostorov in ocenjujemo, da bomo zdaj lažje in bolj organizirano delovali.

 

Poglejte si utrinke iz prejšnjih let:

2011, 2010, 2009, 2008 

Za utrinke Barbarno 2012 klikni tukaj.

Oglejte si tudi