Logo MojaObčina.si
JUTRI
6°C
-3°C
SRE.
4°C
0°C
Oceni objavo

Jernej Golc - kandidat za poslanca iz vrst SMC Cirkulane

Člani SMC Cirkulane smo ena od bolj aktivnih skupin v Lokalnem odboru SMC Ptuj in v Sloveniji, o čemer priča tudi nagrada, ki smo jo leta 2016 prejeli od vrha stranke. V posebno priznanje si štejemo tudi obiske več visokih vladnih predstavnikov, ki so obiskali Cirkulane ob različnih priložnostih, na čelu s predsednikom vlade, dr. Mirom Cerarjem. Prav poseben dogodek pa je bila terenska seja poslanske skupine SMC, ki je v Cirkulanah potekala lani spomladi. Ob teh obiskih in po njih smo naredili vse, da smo odgovorne seznanili z razvojno problematiko Cirkulan in Haloz ter skušali skupaj z njimi iskati ustrezne rešitve. Prvi premiki na področju kmetijstva, gospodarstva in turizma se že kažejo. Tako poteka projekt prestrukturiranja vinogradništva v vinorodnem podokolišu Haloze, z izgradnjo poslovne cone se obetajo nova delovna mesta, izboljšuje se osnovno zdravstveno varstvo občanov, obetajo se nove možnosti za razvoj turizma. Končno so zagotovljena tudi sredstva za resnejšo revitalizacijo gradu Borl v sklopu projekta Natura 2000 in sanacijo podora pod gradom.

Uspehe na nivoju države želimo v največji možni meri prenesti na lokalno raven, tako da bomo rezultate občutili tudi v vsaki naši vasi. Izjemnega pomena pri tem je povezovanje lokalnih akterjev z ministrstvi in drugimi organi državne uprave. Poslanec kot predstavnik ljudstva v državnem zboru lahko tukaj odigra pomembno vlogo. Zato smo izvršnemu odboru SMC za kandidata za poslanca predlagali Jerneja Golca, občinskega koordinatorja SMC Cirkulane. Zakaj? Ker na svoji poklicni pot že vrsto let deluje v projektih za razvoj Haloz in slovenskega podeželja nasploh, pri čemer sodeluje tako z lokalnimi skupnostmi kot z resornimi ministrstvi. Prepričani smo, da bo s svojo strokovnostjo, izkušnjami in zagnanostjo veliko prispeval k razvoju kmetijstva, gospodarstva in turizma ter lokalne skupnosti.

Vsak posameznik lahko s svojimi dejanji, znanjem in idejami prispeva h kreiranju razvojne politike svojega kraja in za boljšo prihodnost naše države. V Halozah nismo znani po visoki volilni udeležbi, pa vendar je udeležba na vsakokratnih volitvah odgovorno dejanje ozaveščenega državljana. Zato vas vabim, da se tokratnih volitev udeležimo v čim večjem številu.

Mira Petrovič, občinska svetnica SMC v Občini Cirkulane


----

Vabimo vas na srečanja, pogovor in predstavitve kandidata:


Zg. Leskovec: v soboto, 26. maja 2018 med 9. in 10.30.
Dobimo se na stojnici pred barom Leska.


Zavrč: v soboto, 26. maja 2018 med 11. in 13. uro.
Srečamo se pri stojnici pri trgovini Haložanka.


Cirkulane: v ponedeljek, 28. maja 2018 ob 19. uri.
Predstavitev, pogovor z gosti in kulturnim programom bo v stari večnamenski dvorani v Cirkulanah.


Žetale: v torek, 29. maja 2018 ob 17. uri.
Dobimo se v sejni sobi Občine Žetale.


Majšperk: v torek, 29. maja 2018 ob 19. uri.
Pogovor in predstavitev programa bo v avli velike dvorane Občine Majšperk.

Kidričevo: v sredo, 30. maja 2018 med 14. in 16. uro.
Dobimo se na stojnici na avtobusni postaji nasproti pošte.

Cirkovce: v sredo, 30. maja 2018 med 17. in 18. uro.
Srečamo se pri stojnici na parkirišču blizu pošte.Slovenija prihodnosti za Haloze in Kidričevo danes!

Oglejte si tudi