Logo MojaObčina.si
JUTRI
4°C
0°C
ČET.
6°C
-1°C
Oceni objavo

Cesta pod gradom Borl odprta za ves promet

Dne 12.6.2012 se je na regionalni cesti Ptuj -Zavrč pod gradom Borl sprožil večji plaz, zaradi katerega je bila, vse do danes, tamkajšnja cesta zaprta za ves promet. Po komisijskem pregledu 9.7.2012 je cesta že odprta.

Aktivnosti za vzpostavitev prevoznosti ceste Spuhlja - Zavrč, ki je bila zaprta zaradi plazu Borl so se v teh dneh že končale.

Večje skale so bile razbite na lokaciji, saj je bilo le tako možno organizirati odvoz.  Zaradi nedostopnosti terena  je od 20.6.2012 naprej potekalo prekladanje skal s posebno opremo iz višjih nivojev na nivo ceste. Nato je potekala sanacija poškodovanega vozišča. Na poškodovanem delu je sedaj položena nova asfaltna plast ter urejene bankine.Na poškodovani brežini so nameščene nove varovalne mreže.

Stroški vzpostavitve prevoznosti ceste bodo znašali okoli 535.000 evrov. V ta znesek so zajeti vsi stroški zapore ceste, ureditve obvoza, miniranje, sanacije plazu in vozišča ter namestitev novih zaščitnih mrež. Vštet je tudi strošek vzpostavitve stanja lokalnih cest, po katerih je izveden obvoz, v stanje, kot je bilo pred vzpostavitvijo obvoza.

( Povzeto po: http://www.dc.gov.si/ )

Oglejte si tudi