Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

POČITNICE NA GORSKI KMETIJI V CERKLJAH NA GORENJSKEM

Če vam popoln oddih predstavlja slikovita narava, mirna okolica, stik z živalmi,  slastni okusi domače hrane in domačnost podeželske  kulture, potem so Cerklje prava izbira za vas.  Pričakujete lahko toplo, osebno dobrodošlico in nepozabno doživetje pravega podeželja. Prijazni gostitelji vam bodo približali značilnosti in možnosti številnih aktivnosti na svoji kmetiji in v prelepi okolici. Sproščujoča, poučna in cenovno dostopna izkušnja, ki jo lahko uživate v družbi s prijatelji, vašim partnerjem ali s celotno družino. 

 

Pokrajina občine Cerklje je v glavnem agrarna, z manjšimi, slikoviti vasmi. Trajnostni razvoj področja je usmerjen v ohranjanje lokalne identitete, tradicije in navad, v zaščito naravnega okolja in v krepitev tradicionalne ter ekološke pridelave izdelkov lokalnega izvora.

 

Idilično podeželsko okolje Cerkelj predstavlja odlično možnost za pobeg od stresnega in hektičnega tempa velikih mest. Dopustite, da se vaš čas upočasni in si v objemu Alp privoščite podaljšan konec tedna ali daljše sproščujoče počitnice.

 

Naj vas cerkljanski gostitelji popeljejo v nov svet. Oseben pogovor in toplina je tisto, kar pri nas predstavlja dušo in srce medčloveških odnosov. Prekrasna okolica kar vabi na sprehode in niti ni potrebno imeti kake posebne sreče, da vidite silhueto srne, ki skače po bližnjih travnikih ali obronkih gozdov. Odpravite se lahko na pohod v okoliške hribe in vrhove Kamniško-Savinjskih Alp, potep s kolesom, motorjem ali avtom, tisti bolj drzni pa si Cerklje in okolico lahko ogledate tudi iz zraka, s padalom. Pozimi je odlična izbira zagotovo obisk smučarskega centra na Krvavcu, ki ponuja zanimive možnosti oddiha tudi v času letne sezone.

 

Cerkljanski domačini vam po želji lahko omogočijo jahanje ali vas peljejo na lov oziroma ribolov. Posebna sprostitev je tudi nabiranje zdravilnih zelišč, gob ter drugih gozdnih sadežev. O njihovi uporabi vas poduči izkušena lokalna gospodinja. Seznani vas tudi z recepti lokalnih jedi in vam približa njihovo pripravo. Pokukajte v vsakodnevno življenje na kmetijah Cerkelj. Opazujte koze, ovce, krave, konje, ponije, prašičke,...Poigrajte se z domačim kužkom, pobožajte mucke...V prelepi pokrajini lahko v vsakodnevnih opravilih tudi aktivno sodelujete. Vas mika npr. obračanje sena, obiranje jabolk, sekanje drv? Se želite naučiti, kako se pomolze krava? Po rekreaciji v naravi ali delu na kmetiji vas pričaka vonj sveže pečenega kruha in obložena miza z domačo zaseko, pršutom, klobasami, salamami, maslom, kislim mlekom, skuto, siri, medom in drugimi domačimi dobrotami. Še košček pehtranove potice za posladek, zraven pa v dobri družbi šilce pravega domačega? Odpočijte si na krušni peči in morda potem preizkusite še spanje na seniku...

 

Ponudnike nastanitvenih zmogljivosti si poglejte na https://www.visitcerklje.si/sl/nastanitve

Oglejte si tudi