Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
3°C
Oceni objavo

Kdo so zmagovalci 32. Barletovega memoriala?

32. spominsko tekmovanje v počastitev slovenskega utemeljitelja in organizatorja prostovoljnega gasilstva Frana Barleta, ki se je leta 1864 rodil v Cerkljah, je potekalo minulo soboto, 1. junija 2019 pred Osnovno šolo Davorina Jenka v Cerkljah. Organiziralo ga je Prostovojno gasilsko društvo Cerklje, sedaj pa so objavili še rezultate tekmovanj.

»Tekmovanje ni povsem standardno gasilsko, ima nekaj posebnosti, zato gasilci še raje pridejo v Cerklje,« je v uvodnih besedah vse udeležence prireditve spomnil predsednik PGD Cerklje Primož Močnik. Gasilci so se namreč v sklopu memoriala pomerili v štirih kategorijah. Pokazati so morali spretnost, hitrost in znanje, podiranje tarče, metanje vrvi in cevi, izdelavo dvojne reševalne zanke in črpanje vode v tarčo, in sicer z več kot 130 let staro ročno batno črpalko, ki jo organizatorjem vsako leto posodi PGD Zgornji Brnik. 

V skupinah Mladina do 11 let in Mladina 12-15 let so prvo mesto dosegle Cerklje 1, v skupini Članice je zmagalo Prebačevo - Hrastje 1, prvi v skupini Člani pa so bili tekmovalci Hotemaže 1. 

Najprej so se pomerili člani in članice, kasneje pa mladina do 11 let in mladina od 12 do 15 let. Tekmovali so v kategorijah raznoterosti:
  • v vaji z ročno batno črpalko (člani in članice),
  • v štafeti s prenosom vode ter zbijanju tarč (mladina od 12 do 15 let) in
  • v štafeti s prenosom vode (mladina do 11 let).

Prve tri uvrščene ekipe v posamezni kategoriji so prejele medalje, podelil pa se je tudi pokal Občine Cerklje ter pokal za rekordno količino načrpane vode v članski disciplini.

Uvrščenost posameznih ekip po skupnem seštevku točk si lahko ogledate v spodnjih priponkah.

Oglejte si tudi