Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Skupaj se imamo fletno

V Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah na Gorenjskem je v soboto, 14. januarja 2023 Društvo upokojencev Cerklje zelo uspešno organiziralo tradicionalno, simpatično prireditev, ki so jo poimenovali Skupaj se imamo fletno. Prvo prireditev od treh pa so pripravili lani 10. decembra 2022  v Kulturnem domu v Komendi.

Na zabavni prireditvi Skupaj se imamo fletno so sodelovali cerkljanski upokojenci in člani Društev upokojencev Komenda in Bukovica - Šinkov Turn. Vsa tri društva imajo skupaj več kot dva tisoč članov. Za medgeneracijsko ravnovesje pa so na tokratni prireditvi s svojim nastopom poskrbeli najmlajši, folklorniki iz OŠ Davorina Jenka Cerklje s spletom  plesov Pejmo se sankat. Na oder so prišli prvi, v nadaljevanju pa smo spremljali petje, recitacije pesmi in še več plesa. Pevska skupina Aronija Društva upokojencev Utik, Šinkov Turn so zapeli tri pesmi Kaj mi nuca planinca,  Daleč, daleč v kraju tujem in Pesem nas  druži. Dragica Sodnik iz  DU Bukovica –Šinkov Turn pa je deklamirala pesem Rozmana Roze Kako je ljubezni ime. 

Vse navzoče in nastopajoče je uvodoma pozdravila predsednica Društva upokojencev Cerklje na Gorenjskem Marta Hočevar, ker so se res potrudili in pripravili zanimiv in pester program ter vsem zaželela uspešno delo in sodelovanje tudi v prihodnje, med njimi predsedniku DU Komenda Sašu Lenarčiču, ki se je zahvalil za lep sprejem in predsednici DU Bukovica-Šinkov Turn Dragici Sodnik.

Kot drugi so nastopili člani Folklorne skupine pri DU Cerklje na Gorenjskem in s svojim bogatim in raznovrstnim nastopom pokazali V Cerkljah pa je tako. Res dobro! Dobro sta se pevsko »ujeli« tudi pevki Francka Rozman in Ani Rehberger s pesmima Zažarele so planine in Sem se oženil. Za njima je gromek aplavz oziroma ovacije za svoje recitiranje Prešernovega Povodnega moža požel 83-letni  Štefan Močnik. Navdušili pa so z dvema pesmima  tudi Cerkljanski gavnarji. Predvsem pa sta s skečem navdušila in nasmejala polno dvorano Ivan Kropivnik in Matija Koritnik  s skečem Šoferski izpit, kjer sta prikazala, da pri osemdesetih letih nastopijo mnoge težave, tudi s šoferskim izpitom. Anica Sirc in Ivanka Vreček  sta zapeli dve  pesmi in navdušili  polno dvorano. Program je domiselno povezovala Anica Sirc.

Kot tretji pa so nastopili  upokojenci iz Komende. Pevski zbor pod vodstvom Ignaca Gorjanca je zapel pesmi Dekle na vrtu,  Kaj je ljubezen in Snežinke padajo z neba. Anja Kralj-Železnik pa je deklamirala pesem Povodni mož, ki jo je napisala sama.  Zadnja, tretja prireditev pa bo 4. februarja ob 19. uri v dvorani Kulturnega doma v Utiku. Besedilo: Janez Kuhar, foto: Franci Belšak. 

Oglejte si tudi