Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
ČET.
15°C
3°C
Oceni objavo

Na ogled razstava Ivan Tavčar v Tabru

Sekcija likovnikov pri Društvu upokojencev Cerklje na Gorenjskem, ki jo uspešno vodi Zofka Hacin, je v sredo 15. novembra pripravila  svečano otvoritev razstave Ivan Tavčar v Tabru in razstavo slik iz Poljanske doline na temo Cvetje v jeseni. Na ogled je dvanajst likovnih del, kjer je vsak član sekcije naslikal po eno sliko.

Na razstavi pa se predstavljajo tudi cerkljanske klekljarice Lastovke, ki so s svojimi 32 čipkami in klekljanimi izdelki polepšale zimski vrt in  bivanje stanovalcev v  Domu Taber.  Skupaj klekljajo odleta 2009. Nad izvedbo  njihovih klekljanih izdelkov skrbno bedita mentorici Lojzka Mrgole in Zdenka Zajc. Klekljana čipka je resnično umetnina, mavrica barv in belina v nitih, ki se prepletajo v nešteto tehnikah.Njihovo delo je prepleteno z ljubeznijo do klekljanja in druženja, kjer ustvarjajo čudovite unikatne izdelke. Razstava bo na ogled v zimskem vrtu v Tabru do konca letošnjega leta.

Ob uradni otvoritvi razstave so v sredo pripravili tudi bogat kulturni program. Za uvod je Polonca Kocjančič zaigrala  skladbo Cvetje v jeseni, program pa je pripravila in  domiselno vodila Tončka Prdan. Pripoved o Tavčarju je pripravila Silva Česen, odlomek iz Cvetja v jeseni pa je pripravila Marinka Štern. Darinka Kralj, Pavle Stojčev in Jana Tušar so recitirali dela  stanovalca  Doma Rudija Uršiča. Z ubranim petjem pa so kulturni program popestrili pevci Hiše čez cesto. Vse sodelujoče pa je pozdravila  direktorica Doma Taber Martina Martinčič in se zahvalila  likovnikom za dolgoletno odlično sodelovanje, pevcem pa za  bogat pevski nastop. V zahvalo pa so vsi nastopajoči prejeli  cvet gorenjskega nageljna. 

Besedilo Janez Kuhar, Cerklje, 17.11.2023

Foto: Nataša Lavtižar 

Oglejte si tudi