Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
15°C
4°C
Oceni objavo

Cerklje na Gorenjskem - Pot od bronastega do srebrnega znaka v Zeleni shemi slovenskega turizma

Destinacija Cerklje na Gorenjskem je v letu 2020 stopila na pot trajnostnega turizma z vključitvijo v Zeleno shemo slovenskega turizma. S pridobitvijo bronastega znaka SLOVENIA GREEN je izrazila zavezo k stalnim izboljšavam na področju trajnostnega turizma.

Zelena shema slovenskega turizma, nacionalni certifikacijski program Slovenske turistične organizacije, destinacijam in ponudnikom postavlja cilj trajnostnega razvoja z odgovornim odnosom do narave, okolja, lokalnega gospodarstva in življenja skupnosti.

Leta 2023 je Cerklje na Gorenjskem dočakala ponovno presojo s strani akreditiranega partnerja Zavoda tovarna trajnostnega turizma Goodplace v skladu s strogo določenimi mednarodnimi merili. Tokrat so jih ocenjevali po posodobljeni verziji standarda Slovenia Green, ki še bolj poglobljeno ocenjuje trajnostno delovanje destinacij. Kljub temu je destinacija presojo odlično opravila, kar priča o njihovem uspešnem delovanju na področju trajnosti.

Posebej smo bili pohvaljeni za predanost ohranjanju kulturne dediščine kozolcev ter za prizadevanja občine za enotno podobo kraja. Rezultat druge presoje je prinesel prestižni srebrni znak za trajnost, kar predstavlja pomemben mejnik v razvoju trajnostnega turizma destinacije Cerklje na Gorenjskem.

Pridobitev srebrnega znaka je potrditev za naša dosedanja prizadevanja in obenem spodbuda za nadaljnji trajnostni razvoj v prihodnje.

Cerklje na Gorenjskem se zavezujemo, da bodo še naprej sledili visokim standardom Zelene sheme slovenskega turizma ter si prizadevali za še bolj trajnostno prihodnost destinacije, je povedala Polona Šafner, zelena koordinatorica v Zavodu za turizem Cerklje.

Oglejte si tudi